Eigenlijk was de winst de juiste beloning geweest - v.v. LEO

Eigenlijk was de winst de juiste beloning geweest

Westerwolde JO17-2

2 - 2

LEO (Loon) JO17-2

Competitie

4e klasse (2e fase) 04

Datum

29 oktober 2022 11:00

Scheidsrechter

E. Vieregge

Accommodatie

Sportpark De Barlage
Spetsebrugweg 1
9541XV
VLAGTWEDDE
tel. 0599-312828

Vlagtwedde, zaterdag 29 oktober 2022

In een lichte mist rijden we naar Vlagtwedde voor de eerste competitie wedstrijd tegen Westerwolde JO17-2. Na een dikke drie kwartier rijden, komen we aan in het door bos omgeven sportpark van Westerwolde. Nadat iedereen is omgekleed, starten we de warming-up volgens het vaste patroon.

Om 11 uur precies begint de wedstrijd en wij starten in een 5-2-3 formatie. We willen dit uitproberen om te kijken wat het ons in verdedigend opzicht brengt. Na een kwartier spelen en met de 1-0 op het scorebord schakelen we om naar 4-3-3. Hierdoor is er meer overzicht voor de verdedigers en betere aanspeelpunten in het middenveld. Toch blijft het lastig voetballen tegen Westerwolde want ze geven behoorlijk gas. vvLEO krijgt wel zo nu en dan een kans maar van echte doelpogingen kunnen we niet spreken. Het spel is wat rommelig en de posities worden niet goed bezet waardoor er niet goed overgespeeld kan worden. Westerwolde maakt hier gebruik van en we gaan de rust in met een 2-0 achterstand.

De rust gebruiken we om kort te evalueren en te benadrukken wat er van ieder wordt verwacht. Én hoe er gespeeld moet worden. Korte, snelle passes, veel kaatsen en overspelen.

De tweede helft starten we zoals de eerste eigenlijk had gemoeten. Volle bak erin en hoog tempo spelen. Al snel wordt duidelijk dat dit het spel is wat bij LEO hoort want er wordt erg goed overgespeeld en we zien weinig balverlies. Al snel komen de eerste serieuze kansen. Mooie combinaties tussen de middenvelders en aanvallers moeten we l een goal opleveren. Als de bal wederom eens in het zestienmetergebied van Westerwolde komt is het Jesse die de bal koelbloedig in het net werkt. Terwijl hij wordt gefeliciteerd door het hele team, laat de enorme glimlach op zijn gezicht zien dat hij er zelf ook uitermate tevreden mee is! Na een kort feestje gaan de boys meteen door, waar ze waren gebleven voor de goal. Er volgen veel aanvallen op de helft van Westerwolde en diverse schoten op doel. Met nog 15 minuten op de klok wordt het harde werken beloond. Damien schiet de bal snoeihard tussen de palen. 2-2! En ook deze goal wordt uitbundig gevierd. Meteen na de aftrap gaat vvLEO er weer vol tegenaan want een gelijkspel is niet voldoende. Maar hoe mooi het voetbal ook is dat ze laten zien, er wordt niet meer gescoord. Eigenlijk was de winst wel de juiste beloning geweest maar het zat er helaas niet in.

Met het eerste punt én een mooi stuk ervaring op zak, gaan we weer terug naar Assen. Alle ouders bedankt voor het rijden en de positieve aanmoedigingen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!