Vertrouwenscommissie vvLEO - informatie & wie zijn de vertrouwenspersonen - v.v. LEO

Vertrouwenscommissie vvLEO - informatie & wie zijn de vertrouwenspersonen

18 maart 2021 17:45


Al een aantal jaren is de vertrouwenscommissie actief binnen vv LEO. Sinds dit jaar zijn er twee nieuwe leden tot de commissie toegetreden en dat is een natuurlijk moment om de vertrouwenscommissie meer aandacht te geven.

Wat doet de vertrouwenscommissie en waarvoor kun je bij ons terecht?
De vertrouwenscommissie wil dat ieder lid zich veilig kan voelen in de LEO-gemeenschap. Het woord ‘veilig’ is voor ons de sleutel waar het bij onze commissie om draait. Mochten er zich situaties voordoen waarbij een gesprek met ouders, leiders en/of bestuur niet heeft geleid tot een oplossing

Vertrouwenscommissie vvLEO

 

Al een aantal jaren is de vertrouwenscommissie actief binnen vv LEO. Sinds dit jaar zijn er twee nieuwe leden tot de commissie toegetreden en dat is een natuurlijk moment om de vertrouwenscommissie meer aandacht te geven.

 

Wat doet de vertrouwenscommissie en waarvoor kun je bij ons terecht?

 

De vertrouwenscommissie wil dat ieder lid zich veilig kan voelen in de LEO-gemeenschap. Het woord ‘veilig’ is voor ons de sleutel waar het bij onze commissie om draait. Mochten er zich situaties voordoen waarbij een gesprek met ouders, leiders en/of bestuur niet heeft geleid tot een oplossing en komen jullie er niet uit? Je kunt altijd bij ons terecht! Weet dat we er dan voor jullie zijn.

 

Wie zijn de vertrouwenspersonen?

 

Wim Hoving

Tot 1997, toen mijn beide zonen gelijktijdig gingen voetballen, had ik geen ervaring met voetballen en voetbalverenigingen. Wel hebben we bewust voor vv LEO gekozen omdat we daar sport en sportiviteit goed gecombineerd zagen. Vanaf de E-tjes, nu JO10, ben ik t/m de A-tjes als leider actief geweest. Ook ben ik in die periode 5 jaar jeugdvoorzitter geweest en daarna 5 jaar voorzitter van het hoofdbestuur. In 2007, op 45 jarige leeftijd, toch maar begonnen om op donderdagavond een uurtje in de week te gaan voetballen bij de LEO Old Stars.

Voor mij heeft altijd voorop gestaan dat vv LEO een ledenvereniging is, en dat dus ieder lid, veel of weinig talent, man of vrouw, even belangrijk is. En dat dus ook ieder team even belangrijk is. En dat geldt ook voor de vele vrijwilligers die vaak intens betrokken zijn bij de vereniging. En in zo’n grote vereniging met veel leden, teams en vrijwilligers zijn er ook veel verschillen aanwezig. De verwachtingen zijn niet altijd gelijk , en iedereen maakt weleens een fout. Belangrijk is dan dat je er altijd op mag vertrouwen dat we het goed oplossen. En kom je er onderling niet uit, en ook niet met het bestuur, dan is het goed dat je het verhaal bij een vertrouwenspersoon kwijt kan. Vaak komen we dat samen tot een goede oplossing.

Sinds 20 jaar heb ik een bedrijf waarin we IT-afdelingen helpen om beter te functioneren.

 

Tom Scheers

Van toeschouwende en rijdende vader, word je leider. Van leiden komt vlaggen, van vlaggen komt fluiten. Nu een aantal jaren als scheidsrechter bij vv LEO en lid van de scheidsrechterscommissie. Tussentijds ook nog voorzitter a.i. van de Seniorencommissie geweest.

In het dagelijkse werk als kinder- en jeugdpsychiater ben ik betrokken bij kinderen en hun ouders met hun kwetsbaarheden en veerkracht

Destijds hebben wij gekozen voor vv LEO omdat het een club is die veel belang hecht aan de jeugd en sportiviteit. Als scheidsrechter zijn we, ook met de andere voetbalclubs in Assen, gericht op het bieden van een veilig klimaat waarin spelers, leiders, trainers, ouders en arbitrage op een plezierige manier met sport bezig kunnen zijn. En waar er respect is voor elkaars normen en waarden.

Enerzijds ben ik bekend met het reilen en zeilen binnen vv LEO, maar voldoende op afstand van de dagelijkse gang van zaken om gesprekspartner te kunnen zijn als er sprake is van onwenselijk gedrag. Van belang is dat er een veilig klimaat is en kinderen en ouders zich veilig en vertrouwd kunnen blijven voelen bij hun sportclub en daar dan als het nodig is een gesprek over gevoerd en naar een oplossing gezocht moet worden.

 

Roland Schipper

De afgelopen jaren stond ik zaterdags vaak langs de lijn bij jeugdwedstrijden van vv LEO.

Omdat drie zonen van mij voetbalden bij LEO was er altijd wel een wedstrijd om mee te maken. Nu zit alleen de jongste nog op voetbal, de anderen studeren in Groningen. Zelf speel ik op donderdagavond mee bij de Old Stars. Sommigen noemen dat het ‘veteranen-team’, maar dat woord zouden we zelf nooit gebruiken…

Ik vind het belangrijk dat jong en oud plezier kan hebben aan sport. Plezier kun je alleen maar hebben als je je veilig voelt binnen de club. Daarom is het heel goed dat er vertrouwenspersonen zijn. Zij zijn ervoor om je verhaal aan te horen als je te maken krijgt met vervelende situaties binnen de club. Natuurlijk blijft het niet bij aanhoren alleen. Ongewenst gedrag tegengaan, dat is ons doel.

Luisteren en vertrouwen geven is een groot deel van mijn dagelijks werk. Ik ben predikant in Marsdijk. Zodoende ben ik veel in gesprek met jongeren over wat hen bezighoudt. Maar net zo goed zoek ik met volwassenen voortdurend naar oplossingen en eerlijkheid in allerlei situaties.

Binnen vv LEO heb ik geen andere functies gehad en daardoor hoop ik een neutrale vertrouwens persoon te kunnen zijn.

 

Roland Akkerman

Sinds een aantal jaren voetbalt onze zoon bij vv LEO. Dat was destijds een bewuste keuze aangezien bij vv LEO het plezier voorop staat en daarna de prestaties. Die komen dan bijna vanzelf. Ik ben al snel aan de gang gegaan als leider en trainer en heb zo de cultuur van vv LEO goed leren kennen. Op dit moment ben ik leider van de JO13-3.

Zelf heb ik jaren gevoetbald, o.a. bij ASWH, ONR en vv Roden. Altijd met veel plezier en wisselend succes 😊. Helaas zorgen lichamelijke ongemakken ervoor dat ik niet meer actief bezig kan zijn maar help graag mee als vrijwilliger.

Ik vind dat iedereen moet kunnen deelnemen in onze maatschappij en dus ook binnen onze voetbalvereniging. Welke achtergrond je ook hebt, gender, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid…het maakt niet uit. En dat deelnemen moet kunnen in een veilige omgeving. Je moet je inclusief voelen en je mag erbij horen. Je krijgt vertrouwen en mag fouten maken en je mag daar van leren. Op die manier kom je verder en word je beter. Als voetballer en als mens.

In het dagelijks leven ben ik HR-adviseur bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en hou ik mij onder andere bezig met het programma over sociale en psychologische veiligheid: Maak het Bespreekbaar.

Ik wil benadrukken dat als er, bewust of onbewust, een situatie ontstaat die niet meer veilig is en onderling kom je er niet uit, neem contact met ons op en maak het bespreekbaar.

 

Merian de Vries

Sinds 2 jaar voetbalt de zoon van mijn man bij vv LEO, in JO13-3. Door een blessure heeft hij 2 jaar niet mogen voetballen. Toen hij weer mocht voetballen waren we er al snel over uit dat het vv LEO moest worden. We hadden goede verhalen gehoord en na een keer te hebben meegetraind was de knoop meteen door gehakt! Mijn man is samen met Roland Akkerman leider van het team en doet dit ook met veel plezier.

Door corona ben ik nog weinig bij vv LEO geweest, erg jammer want ik ben altijd graag betrokken bij wat de kinderen doen. Doordat ik geen andere functies bij vv LEO heb hoop ik onafhankelijk en objectief te zijn. Door mijn werk in een forensisch psychiatrische kliniek ben ik bekend met omgaan met vertrouwelijke informatie.

Ik hecht er veel waarde aan dat iedereen zich prettig en veilig voelt. Dus ook tijdens het sporten. Respect hebben voor elkaar is hier erg belangrijk in. Er zijn veel verschillende soorten mensen, maar niemand is minder dan de ander.
Ik hoop ook van harte dat als iemand zich ongelijkwaardig behandeld voelt ze de weg naar ons weten te vinden. Soms kan alleen luisteren al genoeg zijn, je gehoord voelen.
En kunnen we samen tot een oplossing komen.

 

Contactgegevens vertrouwens Commissie

Emailadres: vertrouwenspersonenvvleo@gmail.com

Telefoonnummers:

Wim Hoving: 06-53246654

Tom Scheers: 06-53435061

Roland Schipper: 06-44232638

Roland Akkerman: 06-28121525

Merian de Vries: 06-20290606

 

De informatie op de website is te vinden vi het menu :

 

 

Delen

Lees meer over:
#commissie #vertrouwen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!