Borger E1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 30

2 mei 2015 8:45

8.15 uur op Marsdiek, een dun laagje ijs op de tafel voor de kantine.

LEO E1 – Borger E1, de uitwedstrijd werd nipt verloren met 5-4. Wesley komt aanlopen en vertelt dat Karsten, onze keeper, ziek is… en nu? Wie kan er direct invallen om 8.15 uur in de vroege ochtend. We bellen Marijn en totdat hij arriveert, is Niels onze keeper.

Daan is vandaag aanvoerder en doet de tos.

Jop Wever is op vakantie, Julian Stoker komt helpen. Vanaf de eerste seconde zit de druk er vol op. Borger moet terug, we oefenen veel druk uit op de keeper van Borger. Op een diepe bal van Tiemo moet de keeper rechts in zijn strafschopgebied uitkomen, hij schiet de bal naar de middenlijn weg. Julian Stoker vangt de bal op, hij kijkt en haalt verwoestend uit met zijn linker. De keeper rent nog terug naar zijn doel, maar helaas… de bal raakt de touwen al, 1-0 een prachtig doelpunt. Daan pikt de bal op in de verdediging, passed naar Tiemo, met een mooie beweging stuurt Tiemo de verdediging het bos in en trekt de bal voor. Wederom is het Julian Stoker die goed oplet en de 2-0 binnen schiet, wat een droomstart vandaag. Vanaf de aftrap is er weer enorm veel druk, Stefan, Maarten, Tiemo en Julian jagen op de bal. Borger komt er niet uit, Maarten speelt Tiemo aan, die laat de bal onder zijn voet rollen, hij kapt en haalt de trekker over……onderkant lat de 3-0. Voor de rust scoort Daan de 4-0 en Borger nog de 4-1.

Even uitblazen in de kleedkamer na de enorme inspanning van de eerste (top) helft.

De tweede helft zijn we heer en meester, de kansen stapelen zich op. Niels inmiddels in het veld als voetballer, Stefan, Mark en Lars krijgen allemaal meerdere kansen om te scoren. Mark en Lars schieten beiden de bal achter de keeper, de 5-1 en de 6-1. Borger doet nog iets terug en scoort de 6-2. Julian Stoker neemt de hoekschoppen, Daan kopt nog eens, nét naast. Daan haalt echter kort daarna uit van 20 meter….de bal zweeft in de verre hoek en jaja 7-2. Wat een heerlijke wedstrijd vandaag mannen, echt top, te meer omdat later op de dag bekend wordt dat Stanfries gelijk heeft gespeelt bij SVZ. Hierdoor is de wedstrijd thuis tegen Stanfries binnenkort “dé wedstrijd”. Met twee punten achterstand is een overwinning van LEO E1 ook dichterbij het kampioenschap in de eerste klasse! De spanning neemt toe voor de mannen van LEO E1.