6 - 2

ACV E2

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 30

18 april 2015 8:45

Het is 8.45 uur, de  wedstrijd begint, het zonnetje schijnt al lekker op de velden in Loon. Vandaag gaan Mark en Niels het weer proberen nadat beiden een blessure te hebben gehad, Julian Stoker komt helpen. We beginnen iets anders qua opstelling, Daan gaat voor Mark en Finn spelen om meer druk op het middenveld te krijgen. De uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen ACV was mede door het goede middenveld van AVC een moeilijk potje. De eerste minuten gaat het gelijk op, over en weer wat kleine kansjes. Na 10 minuten komt Julian erin, hij geeft nog meer druk op het middenveld. Een corner, Julian neemt de hoekschop. Daan roept….tweede paal, Julian legt de bal waar Daan hem vraagt en jaja Daan kopt de bal hard in 1-0. Nog geen tel later is het 1-1. De coaches roepen tegen de LEO mannen “En nu wij weer”. Mark verovert de bal, passed op Maarten, die rukt op langs de lijn. Maarten is net over de middenlijn en ziet de keeper iets voor zijn doel staan, hij schiet van ruim 25 meter de bal over de keeper van ACV in de linkerbovenhoek, wat een wereldgoal!! 2-1. Nu kunnen we de druk op het middenveld houden. Tiemo, Julian en Jop spelen de bal snel rond. Stefan gaat over links zijn tegenstander voorbij, haalt uit, de keeper redt… De rebound is voor Maarten die gretig mee opkomt. Maarten knalt de bal snoeihard in de korte hoek 3-1. Voor de rust weet ACV toch de aansluitingstreffer te scoren 3-2.

Een zonovergoten pupillenveld, heerlijk om te voetballen vandaag.

De tweede helft zijn we nog scherper als de eerste, Karsten zorgt ervoor dat de voorhoede snel de bal krijgt. Mede door zijn verre uittrappen duiken Niels, Stefan en Tiemo voor de keeper van ACV op. Die redt nog een paar maal, maar dan is het Stefan die met een mooie voetbeweging de 4-2 binnen schiet. Gelijk vanaf de aftrap zijn we fel, Jop vecht voor iedere meter op het middenveld, Lars maakt het de verdedigers en de keeper moeilijk. Daan kopt nog een corner, nèt naast. Finn schiet van 30 meter loeihard op de goal, de keeper weet ternauwernood de bal over te boksen. Tiemo steekt de bal op Stefan, die haalt uit, weer de keeper die redt, maar daar is Lars…hij schiet de rebound onderkant lat, raak 5-2. De verdedigers van LEO E1 geven niks meer weg, Jop speelt Tiemo aan, die slingert door de verdediging van ACV en schuift rustig de 6-2 binnen. Er volgen nog wat schoten uit de tweede lijn, de eindstand is 6-2, echt slim en goed gespeelt mannen. De teamprestatie zorgt voor de mooie overwinning.