E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 30

14 maart 2015 8:45

Scheidsrechter

Wybren Valkema

Na de wedstrijd uit bij ACV waar we verdiend de drie punten mee naar huis namen. Stond vandaag de wedstrijd tegen SVZ E1 op het programma. In de zaal werd er nipt met 2-1 verloren en 2-2 gelijk gespeeld. Dat beloofde dus een spannende wedstrijd te worden vandaag.

Gelijk na het eerste fluitsignaal zetten we volop druk op de tegenstander en zo duurt het niet lang voordat we het doel van SVZ onder vuur kunnen nemen. Een paar schitterende schoten van Daan, Maarten en Tiemo, maar helaas voor ons heeft SVZ een boomlange keeper meegenomen naar Loon. En het lukt Leo dan ook niet ondanks alle kansen en het mooie samenspel om in de eerste helft op voorsprong te komen.

We beginnende de tweede helft net zo sterk als dat we de eerste helft geëindigd waren en na een paar minuten spelen weet Tiemo na een prachtige steekbal van Daan de score op 1-0 voor Leo te zetten. De 1-0 geeft de jongens van Leo vleugels, ze blijven aanvallen en na een mooie combinatie tussen Jop en Mark is daar bijna het volgende doelpunt. Helaas gaat de bal net voorlangs. Door het druk zetten bied zich de volgende kans alweer aan, Lars die met een dribbel op weg naar het doel van SVZ is wordt met een smerige tackle van de bal gezet. Scheidsrechter Wybren Valkema kan niks anders dan een vrije bal geven aan Leo. Daar weet onze vrijetrappen specialist Finn wel raad mee. Hij schiet zonder te twijfelen de bal van een flinke afstand binnen en Leo komt op een 2-0 voorsprong. Maar uit het niets is daar SVZ wat van dichtbij de 2-1 weet binnen te tikken. Leo komt door de reddingen van Karsten en het goeie uitverdedigen verder niet meer in de problemen en vlak voor tijd heeft Leo zelf nog de kans om op 3-1 te komen. Niels die na een dribbel over rechts de bal speelt op Stefan die vervolgens de bal keurig in de bovenhoek plaats, maar helaas weet de keeper de bal net over te tikken.

Mijn complimenten voor deze prestatie, jullie mogen trots op jezelf zijn!!