Verslag Kampioenswedstrijd LEO 3 – TLC 3 31 mei 2015

Mannen zondag, 3, 5e klasse 10

31 mei 2015 12:00

Scheidsrechter

Björn van Dalen

En dan wordt je wakker op de zondagmorgen en kijk je naar buiten en zie je regen. Gauw de telefoon pakken en meteen buienradar en weeronline checken, want je wilt zo graag dat het droog wordt de hele dag. En dan baal je, want je moet in de regen naar LEO toe. Gelukkig zou het wel rond de wedstrijd droog zijn. Even een broodje eten en de koffie drinken en dan maak ik  me klaar voor een mooie dag. Ik zie u denken een mooie dag. Ja want dit is de dag dat LEO 3 kampioen kon worden. Er hoefde alleen maar gelijkgespeeld te worden tegen de nummer 2 en dat is TLC 3.

Bij LEO aangekomen zie ik al wat spelers. Iedereen is gespannen, maar ook toch vrolijk. Alle spelers weten wat er gaat gebeuren. Er zal weer geschiedenis geschreven worden. Alle spelers zijn op tijd aanwezig, want hier wilt iedereen bij zijn. Helaas kan niet iedereen spelen vanwege een blessure, maar toch zijn ze erbij zo vroeg. Nadat de muziek lekker in de kleedkamer bezig is komt ook de tegenstander binnen. Ook zij hebben zin in een mooie pot voetbal. Er is afgesproken dat zowel LEO als TLC in een rij het veld op komen onder leiding van scheidsrechter Bjorn van Dalen.

Na één minuut stilte vanwege het overlijden van een oud-bestuurslid van TLC trapt LEO de eerste helft af. De wedstrijd begint voor sommige spelers wat onwennig. Heeft dit te maken met een plankenkoorts? Ik zou het echt niet weten. Na ongeveer 10 minuten komt TLC onverwacht op voorsprong. Het staat 0-1 en dat betekent geen kampioenschap. LEO recht de rug en wij worden sterker en sterker. Het veldoverwicht is heel sterk. Jordy haalt verwoestend, maar de bal spat vol op de lat. Even later krijgt LEO een vrije trap. Jeroen neemt de vrije trap. De bal gaat richting de kruising, maar helaas de keeper van TLC zat er goed bij. Helaas gaan we rusten met een 0-1 tussenstand.

In de rust wordt alles weer op scherp gezet. Er wordt afgesproken geconcentreerd te blijven spelen. Ook wordt er besloten nog niet te wisselen. TLC mag de tweede helft aftrappen. En meteen gaat LEO druk zetten. TLC heeft wat kansen door hun buitenspelers, maar LEO wordt toch weer sterker. Dan stuurt Jack Jordy weg en die omspeelt zijn tegenstander en loopt op de keeper af. Jordy schiet in de korte hoek en ….ja het is 1-1. Spelers, leider en supporters applaudisseren en juichen. LEO is weer op kampioenskoers. LEO blijft nu aandringen voor de 2-1. Thijs gaat de diepte in en krijgt dan de bal, maar hij wordt aangetikt. Strafschop zegt de scheidsrechter. Volgens sommigen was het dubieus, maar niemand binnen LEO maalt hierom. Jack legt de bal op de stip. Hij neemt de aanloop. En ….boem 2-1. Nu wordt men nog gekker. LEO voert nog wat wissels door.  Zodat alle spelers die fit zijn kunnen spelen. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter af en is LEO 3 kampioen. Het feest barst los. En LEO pakt een dubbel. Na het toernooi in Rolde te hebben gewonnen en nu het kampioenschap is er toch sprake van een dubbel. Dit was Martin Arkes zijn laatste wedstrijd bij LEO 3. Martin bedankt voor alle jaren.

LEO 3 wilt ook alle supporters bedanken die vandaag en het hele seizoen zijn gekomen om naar deze talenten te kijken. Hopelijk zijn we jullie volgend seizoen weer. Ook worden alle gastspelers bedankt die LEO 3 hebben geholpen om de wedstrijden te spelen.

En ik wil Arjan B, Arjan S, Bart, Danny, Edwin, Erwin, Jan, Jeroen, Jack, Jordy, Marcel, Martin, Rients, Steffan, Thijs en Wim bedanken voor dit geweldige seizoen. Volgend seizoen gaan we weer knallen met z’n allen.