Mannen zondag, 3, 5e klasse 10

14 december 2014 10:00

Scheidsrechter

Frank Houben

Vorige week speelden de mannen van LEO 3 in Borger en daar pakten we drie belangrijke punten. Vandaag stond FC Assen 4 op het programma. En dat is toch een derby tussen Kloosterveen en Marsdijk. Een aantal spelers van FC Assen hebben ooit nog eens gespeeld bij LEO. En je wilt zo’n wedstrijd niet verliezen. En voor ons is het van belang om de wedstrijd te winnen, want dan ben je winterkampioen. De hele week merk je als leider dat de mannen er zin in hebben. Op zowel de groepsapp als op de training wordt er over gesproken.

Helaas kan niet iedereen spelen vanwege blessures. Arjan, Erwin en Bart top dat jullie er waren.  We beginnen heel slecht aan de wedstrijd FC Assen zet ons in de eerste twintig minuten goed onder druk. We kunnen niet ons spel spelen. Helaas komt FC Assen op een 0-1 voorsprong door balverlies op het middenveld en het niet goed verdedigen van de bal in de zestien. Maar gelukkig laten we onze kop niet hangen en schieten we vrijwel direct de 1-1 binnen via Jan. Daarna worden wij wat sterker en dringen FC Assen terug op hun helft. Helaas levert dat geen doelpunten op en gaan we rusten met een 1-1 stand.

In de rust zal Jordy Ronald gaan vervangen en Thijs vervangt Jan en dan nog wat omzettingen en dan begint de tweede helft alweer. Zo’n kwartier vliegt ook aardig voorbij. Heel snel in de tweede maakt Jeroen de 2-1. Tenminste dat dacht LEO. De scheidsrechter zag niet dat de bal over de lijn was. Dus helaas geen 2-1. Dan gebeurd er van alles. Verschillende overtredingen over en weer en door slim spelen van FC Assen scoren zij de 1-2 en de 1-3. Maar de mannen van LEO laten weer de kop niet hangen. Ze blijven vechten voor een goed resultaat. Thijs komt oog in oog te staan met de keeper en op het moment dat Thijs langs de keeper wilt gaan valt Thijs. De scheidsrechter oordeelt dat het een penalty is. Volgens FC Assen raakte hun keeper Thijs niet. Maar de scheidsrechter heeft altijd gelijk. De keeper had geluk dat hij geen rood kreeg, want het is een doorgebroken speler. Jack schiet de penalty hard en in de hoek in en het is 2-3. LEO krijgt nog meer geloof en dan gebeurd er weer wat. Jordy wordt neergelegd door één van hun verdedigers en op de rand van de zestien een vrije trap. Thijs schiet hem heerlijk binnen 3-3. Zou er dan een stunt in de maak zijn? Met nog 10 minuten te gaan speelt LEO alles of niets en gaan we met drie verdedigers spelen. En dan nog drie minuten te gaan is Thijs weg gelopen van zijn man en loopt richting keeper en dan komt er toch nog een FC Assen speler en die legt Thijs weer neer en die verdediger mag vertrekken, want dit keer was het wel rood. Marcel zal deze vrije trap nemen. FC Assen zet de muur neer. Het is zo stil dat je een speld kan horen vallen. Marcel staat klaar voor de vrije trap, de scheidsrechter fluit, Marcel neemt de aanloop en schiet en ………doelpunt. De bal vliegt heerlijk de kruising in en zo staat LEO voor met 4-3. Nog drie minuten dus te gaan en het is billen knijpen voor LEO. FC Assen krijgt nog een paar goede mogelijkheden, maar dan fluit de scheidsrechter af en blijven de drie punten in Loon. Ok ze zijn gestolen, maar daar maalt niemand bij LEO 3 meer om.

Iedereen heeft gevochten als leeuwen en dat maakt ons een team. Nu is het winterstop en op 8 maart 2015 speelt LEO 3 pas zijn volgende wedstrijd.

Namens LEO 3 iedereen fijne kerstdagen en een goed 2015.