LEO (Loon) 3

Mannen zondag, 3, 4e klasse 02

6 oktober 2013

VKW 3 - LEO (Loon) 3

Zondag 6 oktober stond de uitwedstrijd tegen VKW 3 op het programma. Een team dat net als wij op 6 punten stond. Opnieuw konden we niet met het voltallige team op pad, want Jeffrey had nog steeds last van zijn blessure. Er werd besloten met 13 man te vertrekken. Ook deze keer lukte het LEO 3 niet om op tijd te vertrekken, want de wastas was vergeten. Met zijn allen dus langs huize Van Dalen. 8:45 uur blijft lastig, ook voor de trainert, want deze miste een afslag, waardoor er vrolijk een rondje gereden werd. Eenmaal aangekomen in Westerbork kon het voetbalfeest beginnen.

Om 10:00 uur werd er gefloten en het was VKW die het betere voetbal toonde. Het team communiceerde goed en wist meteen al een aantal gevaarlijke kansen te creëren. Een wedstrijd van LEO 3 is geen wedstrijd van LEO 3, als er niet een (al dan niet onterechte) penalty gegeven wordt. In alle gespeelde wedstrijden werd er namelijk wel 1 of meerdere gegeven. Zo ook dus vandaag, na een minuut of 10.  Jasper, die overigens de hele wedstrijd voortreffelijk keepte, wist het derde door een prachtige redding een achterstand te onthouden. Niet snel daarna volgde de counter die prima afgemaakt werd door Peter op aangeven van Ruben en het werd zomaar, ietwat onterecht, 0-1 voor LEO. Een aantal minuten later was het weer LEO 3, dat door een goede onderschepping van Paul gevolgd door een keurige steekpass op Ruben, die daardoor gemakkelijk met zijn linker been wist te scoren. 0-2 dus. LEO 3 bleef de mindere ploeg ondanks de vele kansen voor LEO. Zo ook vlak voor de 2e helft waarin Ruben een mooie steekbal op Niels geeft die daardoor pal voor de keeper komt te staan. Niels besluit af te geven op Lars U, die weet te scoren. Echter op het moment dat het netje gebold staat, wordt er gefloten door de scheidsrechter. Er bleek voordeel gegeven te zijn die niet benut werd. De 0-3 bleef dus toch uit. Op het laatste moment besloot Peter er voor VKW zo goed als een einde aan te maken. Hij krijgt de bal zoals hij dat graag wil, in de diepte ingespeeld door Niels en Peter rond dit keurig af: 0-3.

In de rust benadrukte Franky nogmaals dat we ons eigen spel moeten spelen. Niet met de tegenstander bezig zijn en zeker niet met de scheidsrechter. Met een goed gevoel werd aan de tweede helft begonnen. Wat volgde was vreemd genoeg een slap LEO 3. Er werd voortdurend aangevallen door VKW. De LEO-defensie had het moeilijk met de vele hoge ballen. Het duurde dan ook niet lang voordat VKW 1-3 wist te maken. Na ongeveer 25 minuten spelen in de tweede helft wordt Peter opnieuw weggestuurd door Bryan, maar opnieuw wordt er gefloten voor buitenspel. Dit gebeurde nog een aantal keren, deels door toedoen van de VKW-toeschouwers –die wel heel veel invloed hadden op de (jonge) grensrechter-, waardoor ook Kevin zijn gemaakte goal niet uitgebreid kon vieren. De stand blijft hierdoor dus op 1-3 staan. Weer wordt Peter de diepte ingestuurd door Bryan en dit keer maakt Peter het definitief af. Een goed harde swabberbal die de keeper op het verkeerde been zet, vliegt er in. Peter heeft zoals we van hem gewend zijn, zijn hattrick weer te pakken. De wedstrijd is echter nog niet gespeeld. LEO wil meer en probeert nog een goal te maken uit een vrije trap vanaf de middenlijn. Lars Uineken geeft een bal op maat op Niels, die zich heel goed vrijgelopen had. Niels kopt de bal perfect in het hoekje van het doel. 1-5 zou je dan denken. Maar nee, het mocht niet zo zijn. Opnieuw is het de grensrechter die roet in het eten gooit. Niels stond volgens hem buitenspel. Weer een onterecht afgekeurde goal. Niet snel daarna klonk het eindsignaal en eindigde deze wedstrijd op de vroege ochtend in een 1-4 voor LEO 3.

De eerstvolgende officiële wedstrijd zal zijn op zaterdag 27 oktober uit tegen Emmen. In de tussentijd zullen we minimaal 1 keer oefenen. De oefenwedstrijd wordt waarschijnlijk gespeeld op 19 of 20 oktober.