EHS'85 2 (zon)

Mannen zondag, 3, 4e klasse 02

29 september 2013

29.09.2013  Verslag  LEO 3 – EHS 85 2

Na de onterechte nederlaag tegen Achilles moesten we afgelopen zondag op zoek naar eerherstel tegen EHS 85 uit Emmen. Een hele lastige opdracht omdat we in iedere linie een topper missen…. Jeffrey (blessure), Mathieu (race) en Lars Roos (Groningen). Daar staat tegenover dat Jasper eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd bij LEO 3 kon spelen. Met hulp van Sander Gonlag die ging vlaggen, en de hulp van Nordin (A1) en Björn Stevens, die direct na zijn eigen wedstrijd met LEO 2 naar Loon is gekomen, begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Vanaf de 1e minuut hadden we gelijk het betere van het spel. Er werd in een hoog tempo gecombineerd. En nog belangrijker, er werd op een positieve manier gevoetbald. Geen gezeur onderling of op tegenstanders/scheidsrechters. En met name dat laatste kostte ons tegen Achilles de 3 punten. Toch was het EHS, met een schot tegen de paal, die de eerste grote kans creëerde.  Maar daarna was het toch vooral LEO 3 wat de klok sloeg. Ruben zette Peter met een steekballetje 1 op 1 voor de keeper. En zo’n kans moet je Peter niet geven. 1 – 0. Een paar minuten later mocht Lars Uineken de 2 – 0 binnenschieten, na opnieuw een assist van Ruben. Halverwege de 1e helft maakt Nordin zijn debuut bij LEO 3. Hij staat nog geen minuut in het veld en schiet, na een pass van Paul, direct de 3 – 0 binnen. Lekkere binnenkomer Nordin. Vlak voor rust komt EHS uit een corner (kluts bij de 2e paal) terug tot 3 – 1.

In de 2e helft pakken we de draad goed op. Ruben zorgt met een schot in de kruising voor de 4 -1.
Wedstrijd gespeeld zou je denken. Maar toch mag een speler van EHS een half veld oversteken, 3 man passeren en vervolgens de 4 – 2 binnenschieten. Zou het dan toch…….. Nee hoor, Niels schiet gewoon een corner ineens binnen. En daarmee was over en uit met EHS. Ze werden op de slachtbank gelegd door een gretig LEO. Je verwacht bij een 5 – 2 voorsprong en een tegenstander die er niet meer in geloofd, dat iedereen voor eigen succes gaat. Maar we bleven ons eigen spelletje spelen en gunden elkaar de doelpunten. Groot compliment hiervoor jongens. Vanaf dat moment gaat het hard. Penalty van Nordin die door Lars in de rebound wordt binnen getikt. 6 – 2. Keeper had overigens rood moeten krijgen vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. De scheidsrechter vond dat niet passen bij de wedstrijd gezien de stand op het scorebord. Ik kan me daar iets bij voorstellen. Peter zorgt voor de 7 – 2 na een mooie slalom van Ruben. De 8 – 2 mag ook door Peter worden binnengeschoten na een assist van Lars. En het moment van de wedstrijd was toch wel de 9 – 2. Marc kopt uit een corner de bal snoeihard tegen de lat. En het is Kevin die bal voor zijn voeten krijgt. Je ziet hem nog even denken “zal ik het met de hak doen?”. Maar hij besluit toch maar om hem gewoon binnen te tikken. Het duurt even voordat Kevin zijn fans (l-side) tot rust weet te krijgen. Walther mag uit een 2e penalty de 10 – 2 binnen knallen. Ook hier had de keeper weer een rode kaart moeten hebben wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.  Heeft iemand trouwens de panna van Walther gezien? Filmpje misschien? Ik heb hem gemist…. Laat het even weten op Facebook.  De eindstand wordt 11 – 2 door een afstandsschot van Lars.

Een hele mooie overwinning. Volgende week naar VKW.
Supporters opgelet: er geldt voor deze wedstrijd een combi-regeling