Bart Haas

De Sint komt binnen, daarom moet onze oefenwedstrijd op tijd beginnen”

Vandaag spelen LEO E1 en E2 tegen elkaar, de eerste jaars tegen de tweede jaars. Tijdens de trainingen werd er al druk gediscussieerd wie dit oefenpotje gaat winnen. De tweede jaars zijn fysiek wat sterker, de eerste jaars zullen dit moeten compenseren met inzet.

De mannen gaan nog even op de foto, het enthousiasme straalt er af!

De eerste minuten gaat het gelijk op, de eerste jaars ofwel de E2 is zelfs wat sterker. Een aanval die met eenmaal raken over vier schijven door Julian Stoker snoeihard met zijn linker op de paal eindigt. De volgende aanval die Maarten opzet over links wordt door Stefan strak ingeschoten 1-0. Zowel Karsten als Marijn, de keepers van E1 en E2, redden diverse malen op de gevaarlijke inzetten van de aanvallers. Het is weer Stefan die op een steekbal van Jop uithaalt en voor de 2-0 tekent. Er volgt een hele reeks hoekschoppen voor de E2, van links neemt Hille ze van rechts Julian Stoker, die laatste legt de bal op het hoofd van De Sik, 2-1. Dan hebben Hille, Thomas en Dyon met een knal van grote afstand de gelijkmaker op hun schoen, maar is het weer die dekselse Stefan die opduikt voor Marijn en de 3-1 binnenschiet voor de ranja. Thomas loopt niet heel makkelijk naar de kleedkamer, een blessure aan het bovenbeen speelt hem parten. We proberen hem in de rust te behandelen, maar helaas kan hij niet verder, dus een speler minder voor de E2. Ondertussen was de opstelling voor de tweede helft al gemaakt en voordat ik op het veld ben is het inmiddels al 5-1 door twee maal Lars en op het moment dat de spelers van E2 nog niet op de juiste plek staan, knalt Jop prachtig de 6-1 binnen.

Een spelmoment uit een spannende oefenwedstrijd, op Marsdiek.

Dyon zakt een linie, Ivar gaat ervoor spelen. Noud is nu het slot op de deur, we voetballen ons onder de druk vandaan en krijgen mooie kansen om terug in de wedstrijd te komen. Hille gaat tot tweemaal toe alleen op Karsten af, maar weet niet te scoren. Finn en Mark grijpen nog een paar maal op kordate wijze in, Julian Stoker en De Sik knallen ieder nog rakelings over. Wij weten niet te scoren, de E1 countert razendsnel. Tiemo en Stefan spelen de ballen diep op Niels en Lars, Niels schiet op de paal, maar Lars prikt er nog twee bij en bepaalt de eindstand op 8-1. Gezien het wedstrijd verloop in de tweede helft, een vertekend uitslag, maar toch een terechte overwinning voor de tweede jaars ofwel de E1. Jullie hebben beide een sportieve wedstrijd gespeeld mannen, echt top van jullie.