Mannen zondag, 3, 4e klasse 02

22 september 2013

Verslag Achilles 3 – LEO 3    22.09.2013

Nadat er vorige week was gewonnen bij Rolder Boys, moest er vandaag gestreden worden tegen Achilles. Een heuse derby dus. Hiervoor was één wijziging in de selectie aangebracht. Jasper Kromdijk moest een schorsing uitzitten, waardoor Jari de goal verdedigde. Hiervoor nogmaals dank.

Om 11.00 werd er afgetrapt op het kunstgras in Marsdijk, waar het toch wel redelijk druk was. LEO begon matig aan de wedstrijd, en moest alle zeilen bijzetten om niet vroeg op achterstand te komen. Nadat de eerste tien minuten overleefd waren, kwam het team van Franky Klunder beter in de wedstrijd. In de 13e minuut leidde dit tot een mooie aanval via Paul, wiens pass op Peter mislukte. Hierdoor kwam Ruben in balbezit en zette Mathieu met een splijtende pass één op één met de keeper. Zoals een spits beaamt maakte hij deze kans keurig af: 0-1. Op zo’n moment verwacht je van een team dat er goed druk gezet wordt, en dat er geconcentreerd wordt gevoetbald. Dit gebeurde niet, en na slechte communicatie achterin lag de bal er twee minuten later al in: 1-1.

De wedstrijd ging gaandeweg de eerste helft steeds meer op en neer. Beide ploegen kregen wat kansjes, en een gelijke ruststand was verdiend geweest. Helaas was deze er niet. In de 40e minuut kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong, waardoor we met een achterstand gingen rusten.

In de tweede helft kwam de wedstrijd helemaal los. Na een paar minuten spelen ontving de thuisploeg een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop. Gevolg was een 3-1 achterstand en tien minuten met een man minder. Dit omdat Jari na de penalty door bleef zeuren en een gele kaart ontving. Marc nam de honneurs waar in de goal, en kende geen problemen. Nadat Jari weer in het elftal kwam voerde LEO de druk op de goal van Achilles op, en met succes. Een corner werd binnen geprikt door Mathieu, en LEO was met een achterstand van 3-2 weer helemaal terug in de wedstrijd. Zeker toen een aantal minuten later Uineken een strafschop meekreeg, en deze zelf verzilverde: 3-3!

Vanaf dat moment kon LEO weer vol voor de overwinning gaan. De voorsprong kwam er zelfs snel achteraan! Ondanks de prima actie van Uineken, was het toch echt een eigen goal, waardoor het derde een 3-4 voorsprong nam!

Zelfs met de voorsprong van LEO bleef de rivaal constant geblesseerd op de grond liggen. De opmerking van Walther dat de jongens in het rood beter het theater in konden gaan, was niet eens onterecht. Desondanks kwam Achilles toch weer langszij. Een persoonlijke fout leidde een goal in, waardoor de stand gelijk was, en we een korfbalstand op het bord hadden: 4-4. Helaas kwam vrij snel daarna de 5-4 er overheen, waardoor de ploeg uit Loon weer achter stond.

Vanaf dat moment was het hommeles. De toch al niet best fluitende scheidsrechter besloot geen voordeel te geven in een situatie waar dat zeker wel had gemoeten. Björn vond het wel welletjes en besloot de scheidsrechter maar eens op zijn beperkingen te wijzen. Dat de scheidsrechter niet wist hoe hij moest reageren was ook wel duidelijk, hij besloot het maar op te lossen met een gele kaart voor onze KNVB-scheids. Deze was hier nogal verbolgen over en noemde de scheidsrechter een ‘kwal’. Deze verstond echter ‘clown’ (en eigenlijk was ie dat ook wel), en Björn ontving zijn tweede gele kaart. Ondanks dat we in de laatste minuten volle bak voor de gelijkmaker gingen, bolde het netje niet meer. Helaas werd er dus met 5-4 verloren…

Al met al dus een spannende wedstrijd, die helaas verloren werd. De volgende keren onze mond houden tegen de scheidsrechter (hoe slecht die ook is), en gewoon lekker blijven voetballen. Volgende week beter, dan speelt LEO 3 thuis tegen EHS’85 2. Aanvang om 12.00!