Scheidsrechter

Ralph Strating

De verlichting op de parkeerplaats van Marsdiek brandt nog in de vroege ochtend.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Smilde E1, het is vroeg en nog niet echt licht. Maarten uit de E2 komt ons versterken, Daan is nog geblesseerd. We schrijven een kaartje voor Daan en wensen hem beterschap.

Onder toezicht van Ralph, de scheidsrechter vandaag, geven we elkaar een hand uit respect.

We beginnen goed, met fel voetballen en veel inzet. Ook Smilde voetbalt met veel plezier, beiden krijgen kansjes. De Sik knalt hard op het doel….net naast. In de tiende minuut komt Smilde op 0-1. Snel volgt de 0-2, Karsten heeft nog een dappere redding op een hard schot in de korte hoek. LEO E1 krijgt iets meer grip op het spel. Thomas en Maarten gaan een

één-twee aan, Thomas steekt de bal op Jop en die de 1-2 binnentikt. Stefan heeft een minuut later de gelijkmaker op zijn schoen, hij haalt uit en schiet een deuk in de paal. Voor de rust breekt Smilde nog een keer snel uit en schiet de 1-3 binnen. Op naar de ranja en een kleine tactische aanpassing.

Karsten kijkt toe hoe Julian Stoker en Dyon dapper staan te verdedigen.

De tweede helft is net begonnen en we staan met 1-5 achter. Toch blijven we voetballen, het baltempo gaat omhoog. Een vrijetrap voor LEO, Stefan gaat klaar staan, neemt een aanloop en krult de bal bovenop de lat. Julian Stoker onderschept de bal op het middenveld en passed op rechts naar Tiemo, die kapt zijn man uit en geeft een strakke voorzet bij de tweede paal. Op wilskracht komt Stefan voor zijn man en glijdt de 2-5 binnen. De aftrap is voor Smilde, de volgende tien minuten voor ons. Thomas scoort snel de 3-5, de druk zit er volop. We raken alles, paal, lat, verdediger, de keeper, maar geen doelpunt. Een uitval van Smilde zorgt voor de 3-6, zeer effectief dat Smilde! Op dezelfde wijze bepalen ze de eindstand 3-7. De teams zijn gelijken van elkaar met dát verschil dat bij Smilde iedere kans een doelpunt is.

Jullie hebben met veel inzet gespeeld, mannen.