MC1 speelt eerste wedstrijd in 1e klasse

5 - 0

LEO (Loon) MO15-1

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 1e klasse 23

27 september 2014 10:00

Al vroeg vertrokken we van de Rackethal richting Haren om de eerste wedstrijd in onze nieuwe competitie te spelen. Met vijf auto’s reden we in Haren eerst naar het oude complex van VV Gorecht om er daar achter te komen dat er van voetbalvelden geen sprake meer was. Gorecht heeft een nieuw complex samen met VV Haren en via de TomTom van de opa van Nienke kwamen we toch op de juiste plek aan. We mochten op het hoofdveld onze wedstrijd spelen, maar moesten op een intrapveldje warm lopen, samen met onze tegenstanders.

Om 10 uur begon de wedstrijd en het werd al snel duidelijk dat we het lastig zouden krijgen. Gorecht was een ingespeelde ploeg die vorig seizoen al prijzen had gewonnen en dat was te zien ook. Het duurde niet lang of we kregen de 1 – 0 om de oren. De 2 – 0 viel letterlijk uit de lucht over onze keeper heen die daarbij veel last van de zon had. Trouwens, heerlijk voetbalweertje voor 27 september. Gorecht slaagde er ook nog in om voor rust de 3 – 0 te maken, al zat er een buitenspelluchtje aan dit doelpunt. Bijna werd het overigens nog 3 – 1, maar de bal ging via keeper en paal net naast.

In de rust heerlijke ranja. Daarna ging het een stuk beter. Leo slaagde er veel beter in om de aanval van Gorecht tegen te houden, al maakten die nog wel 4 – 0. Door een blackout van de scheidsrechter kwam ook de 5 – 0 op het bord. De aanvalster van Gorecht stond duidelijk buitenspel, de grensrechter vlagde keurig op tijd, alleen vond de scheidsrechter dat nadat hij het doelpunt had goedgekeurd hij te laat was om er nog iets aan te doen. Leo kreeg nog een paar mooie kansen in de tweede helft, maar de keeper van Gorecht kon de bal telkens tegenhouden.

Toch hebben we weer veel geleerd van deze wedstrijd en kan er tijdens de trainingen weer heel wat bijgesteld worden. Moet ik niet vergeten om Petra te bedanken die deze week met ons meegespeeld heeft en die vanmiddag nog in actie komt met Dames 1.

Volgende week spelen we weer tegen FC Assen. Dit keer thuis en we hebben nog wat recht te zetten. Komt allen naar sportpark Marsdiek waar de aftrap om 14.45 uur plaatsvindt.