E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 16

4 oktober 2014 8:45

Scheidsrechter

Patrick Bos

In de bekercompetitie hebben we al tegen Fitboys E1 gespeeld (13-2 verloren), geen best vooruitzicht, maar de bal is rond!

Deze week is “de week van de scheidsrechters”, we geven daarom de ruim 50 scheidsrechters van vvLEO een klein bedankje voor de wedstrijden.

Julian “de Sik” geeft Patrick een bedankkaartje en een doosje chocola.

We gaan proberen compact te spelen, snel om te schakelen en als eerste een doelpunt te maken. Noud helpt vandaag weer in de verdediging, Fitboys trapt af. Ze spelen de bal mooi rond, als Fitboys de diepte zoekt, onderschept Dyon de bal en passed deze op Julian Stoker, die met een perfecte steekbal Stefan bereikt. Die bedenkt zich geen seconde, haalt uit….en jaja de 1-0 staat op het scorebord. Fitboys trapt af en zet gelijk veel druk op het middenveld, binnen een paar minuten staat er op het scorebord 1-2. We blijven voetballen en krijgen onze kansjes, De Sik die opduikt voor de keeper en nét mis. Een vrije trap op 20 meter, Julian Stoker haalt verwoestend uit met zijn linker…..buitenkant paal. Voor de rust knalt Tiemo nog op de lat en Stefan schiet hard op de billen van Fitboys. Op naar de ranja, een goede eerste helft mannen.

Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Fitboys.

De tweede helft is een minuut oud en Fitboys breekt uit en scoren de 1-3. Een paar minuten later is het 1-4, maar LEO E1 zet dan toch aan. Thomas, De Sik en Julian Stoker geven gas op het middenveld. Fitboys moet terug, we krijgen een reeks corners die Stefan trapt. Bij de eerste blijft de bal op de doellijn liggen en wij vergeten te scoren. De volgende hoekschop van Stefan, een loepzuivere kopbal van De Sik en de 2-4 is een feit. Vanaf dat moment zijn er kansen over en weer, Karsten redt op diverse schoten van de spitsen van Fitboys. Wij raken nog een keer de paal en dan weet Fitboys toch te scoren 2-5. Weer breekt Fitboys uit, maar Noud onderschept de bal en passed de bal op De Sik. De Sik kapt en speelt Stefan aan die op wilskracht zijn duel wint en snoeihard de bal in de bovenhoek schiet 3-5, een prachtig doelpunt van Stefan, echt top! Vandaag hebben we laten zien dat je met veel inzet en wilskracht een mooie en spannende wedstrijd kunt spelen. Op deze manier is verliezen niet erg mannen. Een traktatie van Wesley en Martin volgt na de wedstrijd, de ene was gisteren en de andere is vandaag jarig.