Mannen zondag, 2, 4e klasse 5

5 oktober 2014 11:00

Scheidsrechter

Rik Berends

Zondag 5 oktober stond, zoals door menigeen genoemd werd, DE KRAKER van de 4e klasse 5 op het programma. Goed voetbal van beide ploegen, een regen aan kaarten, een 'drive' om de eerste plek en 5 doelpunten verder, eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor de blauwhemden. In totaal moest scheidsrechter Berends maar liefst 7 keer een kleurtje tonen.

Lang bleef de wedstrijd met een 0-1 achterstand, gelijk op gaan. Rond de 50e minuut was het echter Steven Koning die zijn 17e (!) doelpunt van dit seizoen bij wist te schrijven. Daarmee kan hij zich naar alle waarschijnlijkheid nu al, na slechts 7 wedstrijden spelen, topscorer LEO 2 seizoen '14/'15 noemen.

Na de prachtige volleygoal van The King, zwakte de sterke en ervaren ploeg uit Kloosterveen steeds verder af. Niet veel later stond het dan ook 1-3 op de teller. Mede ook door inzet van (normaal verdediger) Björn Stevens, die met zijn assist en doelpunt voor een verrassing zorgde op de rechtsbuitenpositie. Puik plan van trainert Klundert, als je het mij vraagt. De wedstrijd werd rond de 80e minuut beslist met opnieuw een doelpunt van Koning. 3 keer Koning en 1 keer Stevens dus. Volgens mij zit het hem in de naam...

Met trots kunnen we terugkijken op deze wedstrijd. Er werd als team (soms letterlijk) gevochten voor de overwinning. Iets wat, net als het feit dat het tweede team van LEO boven aan de ranglijst staat, zeker wel eens anders is geweest.