2 - 5

LEO (Loon) JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 16

13 september 2014 11:30

De E1 van vvLEO speelt zijn wedstrijd op het veld naast, waar de E2 van vvLEO de eerste drie punten mee naar Loon neemt. Misschien worden dat er wel zes vandaag voor vvLEO?

De E1 krijgt vandaag versterking van Noud als verdediger, omdat Daan voorlopig niet kan spelen i.v.m. een blessure. Beterschap Daan. De E1 kende een moeilijke start tijdens het bekertoernooi; vandaag de eerste competitie wedstrijd, nieuwe ronde, nieuwe kansen!  We spelen met een extra middenvelder om meer druk te kunnen zetten. Het is wennen voor de “mannen” van E1, de positie van de extra middenvelder is bedoeld om snel de omschakeling te kunnen maken. We beginnen sterk, Tiemo heeft een kansje, Julian Stoker haalt tweemaal uit van zijn linksbuiten positie. Het tweede schot mist op een haar na het doel. Julian Sikkema, de “Sik” gaat ervandoor, maar ook die weet niet te scoren. Rolder Boys breekt uit over rechts, de extra middenvelder van ons is niet op tijd terug en Rolder Boys knalt de 1-0 binnen. Kort daarna weer een aanval en de 2-0 is een feit. Op naar de ranja en een kleine uitleg van de tactiek voor de tweede helft.

We spreken af om er vol voor te gaan de tweede helft, een gelijkspel zou mooi zijn. Vanaf de eerste seconde zijn het de E1 “leeuwen” van LEO. Wat een inzet, we vechten voor elke meter en iedere bal. Rolder Boys weet niet wat ze overkomt en binnen een paar minuten is het 2-2 door doelpunten van Thomas en Tiemo. Er is nog maar één ploeg die voetbalt, met prachtige aanvallen over vleugels en voorzetten van de “Sik”, Julian Stoker en Stefan zijn er diverse kansen. Tiemo geeft een steekpass op de “Sik” die haalt uit…..yessssss 2-3. Noud en Dyon spelen een dijk van een tweede helft en geven niks weg, Jop schakelt perfect om en zorgt voor de nodige rugdekking en power in de aanval. Stefan vecht vele duels uit, van zijn voet een prachtige bal op Tiemo die alleen op de keeper afgaat…..die ter nauwernood redt op het schot van Tiemo. Julian Stoker, Noud en Dyon verdedigen in een mooi driehoekje. Dan krijgt Rolder Boys een kans, maar Karsten staat zijn mannetje! Met goede reddingen en super snelle spelhervattingen, speelt hij de voorwaartse vrij, die geven plankgas naar het doel van Rolder Boys en weten uiteindelijk de 2-4 en de 2-5 binnen te schieten. Wat een tweede helft van de “toppers” van de E1 aangevuld met Noud, een zekerheidje achterin. We nemen als vvLEO zes punten mee uit Rolde, een topprestatie van de E1 en E2.