De uitwedstrijd tegen de aanstaande kampioen

LEO (Loon) JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 15

17 mei 2014 10:30

Welkom op een zonovergoten sportpark in Oosterwolde.

Vandaag spelen we onze uitwedstrijd tegen SJO F1, de veel scorende koploper uit de voorjaarscompetitie. Ook bij SJO even handje schudden voor de wedstrijd.

Noud kijkt hoe SJO F1 zich verderop warm speelt, ziet er professioneel uit.

Fair Play staat hier ook hoog in het vaandel net als bij vvLEO.

Namens LEO F1 wint Thomas de tos, wij trappen af.  Het spel golft op en neer, beide keepers hebben een paar mooie reddingen en voor beide teams zijn er kansjes op een doelpunt. SJO heeft wat meer balbezit en laat zo de mannen van de F1 stevig lopen met deze heerlijke temperatuur. Na 20 minuten voetballen is het 0-0, op naar de ranja. In de rust is er weinig te bespreken, het gaat goed en we spelen een lekker potje voetbal.

De scheidsrechter komt ons ophalen voor de 2e helft, die beginnen we goed. Julian, “de Sik”, breekt een paar keer door, Thomas heeft een kansje en Julian Stoker schiet een vrije trap hard in de korte hoek, een verdediger kan net zijn schoen er tegen krijgen.

Julian en Julian, de beide wissels, kijken toe hoe SJO steeds meer druk zet.

SJO schroeft het tempo op, nu moeten wij alle zeilen bijzetten pffff “tis warm”. Wij krijgen het nu toch wel heel moeilijk, de druk van SJO blijft en vanuit een mooie aanval weten ze de 1-0 te scoren. LEO F1 zet nog één keer aan, een aanval over links met een schot van Tygo in het zijnet. Uit de spelhervatting volgt dan gelijk de 2-0. Nu zijn we gebroken en moe, met nog 8 minuten op de klok geeft SJO vol gas en scoren de 3 en 4-0, winnen de wedstrijd en worden zo kampioen, van harte gefeliciteerd namens vvLEO F1.