LEO (Loon) JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 26

24 mei 2014 14:45

Het voorjaar van F2:

Met de uitwedstrijd tegen FC Assen F5 zit de competitie er op voor F2. En wat voor competitie! Ongeslagen kampioen, zelfs geen enkel puntverlies, en ook nog eens iedereen gescoord! Een terugblik.

Op 8 maart beginnen we tegen FC Assen F3. Deze ploeg kennen we, het is een sterke tegenstander. Het is lang spannend. Onder meer door 2 belangrijke doelpunten van Mats staat het 10 minuten voor tijd nog 3-3. Maar in een wat verkort Loons kwartiertje stellen wij orde op zaken en winnen met 6-3.

De tweede wedstrijd is thuis tegen v.v. Annen F2.  Met een doelpunt en een assist is de eerste helft voor Tigo, maar we hebben het moeilijk en winnen uiteindelijk maar net met 3-2.

Dan moeten we tegen v.v. Eext F1. Gelukkig niet zo’n hele goeie tegenstander, want onze keeper Firas, die ons regelmatig er door heen helpt, is er niet. Komen we ook nog met 1-0 achter! Maar uiteindelijk lopen we toch vrij makkelijk uit naar een 5-1 overwinning. Na afloop van deze wedstrijd blijkt een scout van FC Groningen onze Hille op z’n lijstje te hebben gezet. Hij mag komen meetrainen bij de FC! Ondertussen spelen onze belangrijkste concurrenten FC Assen F3 en Annen F2 gelijk tegen elkaar en staan we na 3 wedstrijden dus al 5 punt los.

Op naar SJO JV Oostenburg F3. Deze goed voetballende ploeg scoort deze wedstrijd vaker dan wij, maar toch winnen wij met 6-3. Hoe dat kan? Oostenburg schiet 2x in hun eigen doel! Een beetje geluk dus deze wedstrijd.

Dan moeten we voor de 2e keer tegen FC Assen F3. Als we die winnen, haalt FC Assen ons vermoedelijk nooit meer in, maar als we verliezen blijft het spannend. FC Assen speelt ons de eerste helft behoorlijk zoek, dus als we de rust halen met 1-1 klagen we daar niet over. In de tweede helft zien we F2 op z’n best, met ook mee terug verdedigende aanvallers en met Dave en Wouter achterin, die geweldig vooruit durven te verdedigen. Als je altijd zo speelt kun je ook van veel betere tegenstanders winnen! We geven bijna niks meer weg en winnen de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 3-1.

Dan v.v. Annen weer. Ook nu geldt weer, wint v.v. Annen, dan zijn die terug in de race. Dat beseft v.v. Annen zich blijkbaar beter dan wij, want na 5 minuten staan we al met 2-0 achter. Maar we tonen veerkracht, nog voor rust komen we 4-2 voor. We winnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-4. Maar daar hebben we wel geweldig keeperswerk van Firas voor nodig.

De wedstrijd tegen FC Assen F5 spelen we op een doordeweekse avond. Dat bevalt Hille blijkbaar wel, want hij scoort liefst 4x binnen 10 minuten! De één nog mooier dan de ander! Waarvan trouwens 3 op aangeven van Duncan, die zelf het 5e doelpunt scoort. Maar ook de rest van het team speelt met name de eerste helft op een zeer hoog niveau, we winnen deze pot met 12-3.

We hebben nu nog 3 wedstrijden te gaan, maar als we uit tegen v.v. Eext F1 winnen zijn we al kampioen. Eext staat onderaan, dus dat lijkt te doen. De eerste helft verloopt moeizaam, maar als Sander in de tweede helft na een paar seconden al raak schiet stort Eext volledig in. Uiteindelijk winnen we met 9-1. Dus groot feest, met champagne en gebak, met kleren aan onder de douche, buikschuivers, gezang en alles wat bij een kampioenschap hoort. Ze hebben het er nog over in Eext…

Thuis tegen SJO JV Oostenburg F3. Weer een lastige wedstrijd. Ook al omdat we op hun uitdrukkelijk verzoek een keer 8 tegen 8 in plaats van 7 tegen 7 spelen. Dit zijn we duidelijk niet gewend, spelen met veel te veel spelers voor de bal en winnen de wedstrijd maar moeizaam met 5-3. Maar na afloop wel feest, want patat en uitreiking van medailles, vanwege het behaalde kampioenschap.

De laatste wedstrijd tegen FC Assen F5 willen we ook graag winnen. Maar Chantal en Firas hebben nog niet gescoord, dus dat moest ook maar eens gebeuren. En wie maakt daar de 1-0? Juist ja, Chantal! Ook de moeite waard: de goal van Ivar na een mooie solo. Nadat we aan rusten met 4-0 gaat Hille de 2e helft op keep en Firas in de spits. Het wordt zowaar nog spannend, want FC Assen komt terug tot 4-3. Maar in de allerlaatste seconde van de competitie scoort ook Firas zowaar z’n doelpunt. Als het Firas vervolgens niet meer lukt z’n uitgetrokken shirt fatsoenlijk weer aan te trekken, fluit de scheidsrechter maar af voor het eind van de wedstrijd. Dus 5-3 winst.

Mannen en meisje van de F2. Wat hebben jullie er een super seizoen van gemaakt. En wat hebben we een plezier gehad. Jullie leiders zijn echt super trots op jullie. We zouden nog jaren zo door willen gaan, maar ja, dat gaat niet. Daarom wensen wij jullie nu alvast heel veel succes in jullie nieuwe teams!