3 mei 2014 15:00

Scheidsrechter

Patrick Bos

Thuis tegen Dwingeloo F1 op een zonovergoten “Marsdiek”

Handje schudden voor de wedstrijd. “Fair Play” staat bij vvLEO hoog in het vaandel.

Na heel veel heen en weer gemaild te hebben met de wedstrijdsecretarissen van Dwingeloo en LEO spelen we uiteindelijk om 15.00uur onze thuiswedstrijd tegen Dwingeloo F1. De uitwedstrijd bij Dwingeloo hadden we verloren met 4-3, dus geen makkie vandaag voor de mannen van de F1. Rond dit tijdstip is er wel meer plubliek op ons mooie sportpark, dat geeft een extra boost voor de spelers. Marijn en Daniel zijn op vakantie en hun vervangers komen uit de F2 te weten Firas (keeper) en Hille. Na tien minuten spelen is het nog steeds 0-0 met over en weer kansen. Een hoekschop voor Dwingeloo die door Firas op prachtige wijze wordt weggebokst, Noud en Dyon die samen een zekere sluitpost vormen en geen enkel risico nemen in de verdediging.

Veel publiek rondom het pupillenveld, dat geeft de F1 veel vertrouwen.

De Sik gaat er weer eens aan de rechterkant vandoor, trekt de bal voor en op wilskracht komt Thomas aan de bal. Hij draait en haalt uit, de bal verdwijnt in de bovenhoek….1-0. Nog een paar kansjes, maar het blijft 1-0. Op naar de ranja. In de rust spreken we af dat we wat meer gaan proberen van afstand te schieten en Julian Stoker gaat op het middenveld spelen om zo de verdedigers te helpen en snel te kunnen omschakelen.

Vanaf de aftrap is Dwingeloo fel, we hebben toch even wat moeite om ons spel te spelen. Door de druk van Dwingeloo verdedigen we een paar keer uit door het midden en dat is best gevaarlijk heren…..enzo volgt dan ook de 1-1. De F1 heeft echter al diverse wedstrijden laten zien zich goed te kunnen herpakken. Fysiek spelen we sterk, we winnen nu bijna alle duels op het middenveld en er worden mooie passes gegeven op De Sik, Tygo en Thomas die dan vaak Hille in stelling brengen.

Hille in actie maar de goal blijft uit.

Dan een voorzet van links, die gaat over iedereen heen zo lijkt het. Maar Tom staat op de goede plek, neemt de bal aan en zoekt de hoek uit waar hij de bal wil neerleggen….links in de kruising!! De bevrijdende 2-1, een weergaloos doelpunt van onze “kleine grote man” Tom. Hij viert het doelpunt met zijn coach die hij in de armen springt. De F1 is nu los en voetbalt vol zelfvertrouwen. Schoten die net het doel van Dwingloo missen of de keeper die ter nauwer nood redt. Een vrije trap op een meter of 15 afstand van het doel van Dwingloo, een klusje voor Julian Stoker. Een aanloop, een harde knal…, maar helaas ruim over. Nog een paar minuten te gaan. Een steekpass vanaf het middenveld op De Sik die op kracht doorzet en de 3-1 binnen knalt, tevens ook de eindstand.

Weer een topprestatie van de mannen van F1, als team zijn jullie zo sterk en slim, mijn complimenten voor jullie.