Fit Boys F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 02

2 november 2013 10:00

2 november LEO F1 - Fit Boys F1

Op een overvolle parkeerplaats een plekje vinden voor de auto, het is druk bij sportpark “Marsdiek”. Vandaag staat de wedstrijd tegen Fit Boys op het progamma, in de beker hebben we met 6-3 verloren van dit team. Zo het lijkt, een zware dobber vandaag voor de heren van de F1. Vooraf worden er handen geschud door de spelertjes, de scheidsrechter is Wim Smit door vvLEO zelf opgeleid, zoals zo velen binnen onze voetbalclub.

Fit Boys trapt af, wij zijn gelijk fel op de bal. Thomas zet veel druk van achteruit met mooie passes naar het sterk spelende middenveld met Dyon en Tom. Een goede redding van Marijn, onze vaste keeper, leidt ook gelijk een aanval van ons in. Tom is heer en meester op het middenveld. Met een pass over de breedte, speelt hij Tygo prachtig aan, die gaat op onnavolgbare wijze om de verdedigers van Fit Boys heen en scoort de 1-0. Thomas speelt een voortreffelijke wedstrijd, zijn inzet en kracht zorgt voor zoveel druk op de tegenstander, dat die niet of nauwelijks aan voetballen toekomen. Weer een splijtende pass van Tom naar Tygo, die de bal net voor de achterlijn binnen houdt. Met een prachtige schaar (op de training geoefend) stuurt Tygo de verdedigers van Fit Boys het bos in en scoort in de korte hoek 2-0. Marijn moet voor de ranja nog een paar keer zijn doel uit en doet dit zo goed, als een tijger die zijn doel verdedigd!

Onder de ranja wat tactiek bespreken en vol goede moed aan de 2e helft beginnen. Fit Boys doet zijn naam eer aan, ze zijn fitter of meer wakker dan wij en scoren snel de 2-1 en de 2-2. De tactiek van de trainers/leider (Jan en Martin) was geen meerwaarde, haha. De F1 herpakt zich echter en door de enorme wilskracht en voetballend vermogen weten we een groot aantal kansen te creëren. Een ieder krijgt zijn kans op een doelpunt, schoten die links en rechts net het doel missen, een knal op de lat, maar de bal wil er niet in. Een aanval over links, Tygo zet voor en Tom rondt prachtig af, 3-2. Nog enkele minuten te spelen, de jongens voelen de druk van winnen en het publiek voelt de spanning mee.

Fit Boys krijgt zijn kans in de laatste minuut en scoort de 3-3. Wat een spannende en vooral sportieve wedstrijd hebben de “Toppers” van de F1 gespeeld. Ouders, opa’s en oma’s zijn trots op jullie. Als leider ben ik blij en super trots dat ik met jullie mag werken, heren.