3 - 1

Gieten F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 02

12 oktober 2013

12 oktober, het pupillenveld ligt bezaaid met blad, de vele tekenen van de herfst, zoals deze mooie paddenstoel bij de ingang van ons mooie sportpark. Vandaag staat de wedstrijd tegen Gieten F1 op het progamma, ze staan net onder ons op de ranglijst met hetzelfde aantal punten. Op voorhand een spannende pot voetbal. Vooraf een kleine attentie voor scheidsrechter Ralph Strating i.v.m. de week van de scheidsrechter.

De wedstrijd is begonnen. Het spel golft op en neer, onze verdedigers Julian Stoker, Daniel en Noud vormen een zekere sluitpost samen met Marijn, die met diverse goede reddingen de nul houdt. Ook de verdediging van Gieten houdt stand, schoten van Tygo, Julian Sikkema, Tom en Thomas treffen geen doel. Net voor rust verovert Dyon de bal en passed de bal op Julian Stoker die zich niet bedenkt en met links van 20 meter uithaalt. De keeper van Gieten weet ter nauwer nood de bal uit zijn doel te boksen.

Het is rust, in de kleedkamer spreken we samen (spelers en coach) de tactiek voor de 2e helft door. Inmiddels is het gaan regenen, we komen sterk uit de startblokken…..Binnen een paar minuten zorgt Julian Sikkema voor de 1-0. Direct na de aftrap gaat Gieten via de linkerkant in de aanval, de linksbuiten van Gieten gaat alleen op Marijn af, die snel uit zijn doel komt en op fabuleuze wijze de bal van de voet haalt van de nummer 7 van Gieten. Marijn zet direct de tegenaanval  op via de rechterkant, Julian Sikkema kapt zijn man uit, haalt de achterlijn (hier hebben we woensdag op getraind) en geeft een strakke voorzet op Thomas, die met een droge knal de 2-0 binnen schiet. Gieten geeft gas. De druk neemt toe en met een mooie boogbal van rechts weten ze de 2-1 te scoren. Met nog 4 minuten op de klok zijn er nu kansen voor beide doelen, Tom passed op Julian Sikkema, die vervolgens soleert langs de verdediging van Gieten en maakt snoeihard de 3-1 en zo zijn de 3 punten binnen. Op inzet hebben we vandaag de wedstrijd naar onze hand gezet. Als coach ben ik zo trots op jullie jongens. Het samenspelen van jullie is een plezier om naar te kijken!