De spinnenwebjes zijn deze morgen goed zichtbaar
door de mist.

Rond 8.15 uur rijden we richting Beilen voor onze uitwedstrijd tegen Fitboys F1. Op de snelweg rijden diverse auto’s met het mistachterlicht aan, veilig bereiken we het sportpark. Even omkleden en lekker de wei in, die ook in mist is gehuld.

Warmspelen in de mist.

Thomas is vandaag aanvoerder en doet de tos bij de scheidsrechter, Fitboys trapt af. Binnen enkele minuten staan we met 2-0 achter, da’s schrikken!! De mannen van de F1 vinden vroeg voetballen maar niks (de slaap nog niet uit). Door de snelle achterstand echter, zijn we wakker geschud. We gaan meer overspelen en krijgen direct kansen, een mooie pass van Thomas en de Sik schiet de 2-1 binnen. Een minuut later geeft weer Thomas een pass, nu op Tom die handig langs twee spelers van Fitboys gaat en hard met links de 2-2 binnen knalt. Terwijl wij nog de gelijkmaker aan het vieren zijn schiet Fitboys de 3-2 binnen. Op naar de ranja, we spreken af dat we de 2e helft meer gaan overspelen en samen aanvallen en verdedigen.

De mist trekt langzaam op en zo ook LEO F1.

We komen goed uit de startblokken en Thomas scoort binnen een minuut de gelijkmaker: 3-3. Onze verdedigers Noud, Dyon en Julian Stoker sluiten de laatste linie en Fitboys wordt onder druk gezet. Nu krijgen wij diverse kansen, maar de keeper van Fitboys houdt dapper stand. Dan geeft Tom een splijtende pass op de Sik, die zet de turbo erop en laat de gehele verdediging van Fitboys achter zich. Hij haalt vernietigend uit van een meter of tien, de keeper hoort alleen de bal, het is 3-4. Fitboys zet aan, hun spits gaat ervan door, maar Dyon vecht voor iedere meter en wint uiteindelijk het duel en zorgt ervoor dat we onze voorsprong behouden. Zowel Tygo als de Sik zorgen voor een reeks mooie voorzetten, één daarvan neemt Daniel vol op de pantoffel….maar het schot eindigt op de keeper. De paal redt nog een keer en twee keer net naast. Weer een snelle uitbraak van Fitboys, een loeihard schot….Marijn bokst de bal over zijn doel, Noud redt ook diverse malen op zijn “eigen wijze”, hard en zonder risico. Wij blijven goed voetballen en proberen onder de druk uit te komen, weer een schot op het doel van Marijn, hij pakt de bal en schiet super snel de bal uit op de Sik. Die speelt handig de keeper uit en scoort op fabuleuze wijze ( achter het standbeen langs) de 3-5, wat een wereldgoal!! Op de training hadden we dit al eens geoefend. De 3 punten zijn binnen, wat een topprestatie van LEO F1, twee keer een achterstand wegwerken en uiteindelijk winnen met mooi en verzorgd voetbal.

De penalty’s nemen gaat goed, velen van ons schieten loep zuiver raak. Marijn zweeft naar de bal en pakt op voortreffelijke wijze de penalty’s.