Smilde'94 F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 02

28 september 2013

LEO F1-Smilde F1 28 september 2013

Vandaag is er Open Dag bij vvLEO en wij als F1 spelen thuis tegen Smilde F1 om 10.00 uur op het pupillenveld. Vandaag is Jan te laat in de kleedkamer…..weer een euro in de lief en leed pot. De jongens hebben er zin in vandaag, Smilde F1 hebben we met 17-0 in de bekerwedstrijd verslagen. Euforisch verlaten we de kleedkamer, het is leuk om het optimisme van de spelertjes te zien en horen. De scheidrechter vandaag is de grote broer van Dave Strating (F2). In het kader van respect geven we vooraf elkaar een handje en wensen elkaar een leuke, sportieve wedstrijd toe.

Het eerste fluitsignaal klinkt. Al snel zetten wij druk op het doel van Smilde, een schot door Julian Sikkema in het zijnet is het eerste wapenfeit. We spelen veel over de buitenkanten van het veld, dat geeft ruimte om te voetballen. Een pass van rechts van Tom en Thomas schiet de 1-0 binnen. Dan is het tweemaal Julian Sikkema die het doel treft, met mooie acties en harde schoten. Thomas schiet de 4-0 binnen en scoort ook de 5-0 uit een prachtige voorzet van Tygo. Noud, Daniel en Julian Stoker hebben het rustig achterin en schuiven mee naar voren. Julian Sikkema neemt de 6-0 voor zijn rekening en Tom scoort door zijn enorme wilskracht de 7-0. Op naar de ranja.

We spreken af dat we in de 2e helft blijven overspelen en niet voor eigen succes gaan (dit blijkt niet makkelijk). Gelijk vanaf de aftrap is er weer druk op het doel van Smilde, binnen een paar minuten is het Thomas die de 8-0 intikt bij de eerste paal. Dan krijgen we in tijd van 10 minuten wel 10 corners die genomen door Tom en Julian Stoker voor veel gevaar zorgen, maar geen doel treffen. De afspraak van overspelen zijn we vergeten en een ieder probeert een doelpuntje mee te pikken. Dan moet zelfs Marijn nog een redding verrichten om de “0” te houden. Marijn en zijn verdedigers spelen tegen de middenlijn aan, kans op kans. Julian Stoker gaat op links door en wordt onder de ogen van de scheidsrechter in het strafschopgebied tegen het gras gelopen, het fluitsignaal klinkt…..een strafschop, de eerste van het seizoen in een wedstrijd gegeven voor ons. Julian Stoker neemt zelf de penalty en schiet de 9-0 op het scorebord. Nog een paar minuten te gaan. Dyon komt rond de penaltystip in de gelegenheid om te schieten. Met een doffe knal zet hij de dubbele cijfers op het scorebord 10-0 en dat is tevens de eindstand.

Een mooie overwinning en de eerste 3 punten zijn binnen voor de F1. Tijdens de penaltyreeks is het lattrappen al begonnen, meerdere malen trilt de lat boven de keepers . Dit spelletje was er ook tijdens de Open Dag, wat een leuke dag was, met een prachtig fotoverslag van Saskia Jans op de site.

Gefeliciteerd heren van de F1 met de eerste 3 punten in de competitie!!

Een trotse coach: Martin Brouwer