LEO (Loon) JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 02

21 september 2013

21 september 2013 “De Thriller in en tegen Borger F1”

Het sportpark van Borger ligt er vredig bij, we worden vriendelijk ontvangen door een gastvrouw van SV Borger. “In kleedkamer 5 kunnen jullie je omkleden”, is de boodschap. De ploeggenoten van Julian Stoker feliciteren hem met zijn 8e verjaardag, ook heeft Julian een leuk verjaardagskaartje ontvangen van het team. Even de warming-up en de opstelling doornemen. Borger F1 wint de tos bij de scheidsrechter  en mogen de aftrap nemen.

Borger geeft al snel veel druk op het doel van Marijn, die met katachtige reddingen het doel schoon houdt. Noud, Daniel, Dyon en Julian Stoker hebben hun handen vol om de 0 te houden Weer een knal op de goal die via de vuisten van Marijn op de lat uiteen spat. Niet meer als tot de middenlijn komen wij eruit, waar Borger gelijk de bal weer verovert. Borger valt aan over de linkerkant, onze verdedigers kunnen de nr. 7 niet stoppen die op slimme wijze in de korte hoek de  1-0 scoort (verdient). Aan het einde van de eerste helft schiet Marijn de bal meerdere keren uit tot over de middenlijn, waar Thomas, Tom en Julian Sikkema de bal oppikken en een paar keer door de hechte verdediging heen komen. Een hoekschop volgt en Thomas scoort de 1-1. Nog 2 minuten tot de ranja, Tygo gaat aan de rechterkant door en schiet op het doel, de bal raakt alles en iedereen , het is 1-2. In de kleedkamer drinken we ranja en coachen waar nodig.

De teams staan te trappelen om de 2e helft te beginnen, het wachten is op de scheidsrechter. Het wedstrijdbeeld is nu anders, we gaan gelijk op, diverse kansen over en weer met mooi en snel spel. Het spel golft op en neer, schoten die door beide keepers prachtig gepareerd worden. Een aanval van Borger en dan de verdiende 2-2.  De ouders en coaches leven mee met geluiden als “oei, ohhh, mooie bal, kom op…….”enz. Ook onze jongens riepen nog iets tijdens de wedstrijd “kijk is een reiger” haha. Drie kereltjes die samen midden in de wedstrijd een laag overvliegende reiger na staan te wijzen, die vervolgens het thuispubliek trakteerde op een “grote boodschap” uit de lucht.

Nog 6 minuten te gaan, de spanning is voelbaar in en naast het veld. Eerst krijgt Julian Stoker een mooie schietkans , net naast . Dan Thomas met een kans, de derde voor LEO wil er niet in. De laatste minuut loopt,  Borger komt weer over de rechterkant sterk op, Marijn redt in 1ste instantie maar via de kluts komt de bal voor de voeten van de nr. 7 van Borger die de bal in de kruising schiet, 3-2 en einde wedstrijd. Wat een enorme inzet hebben wij vandaag laten zien als F1, de complimenten van ouders en coaches voor jullie. Echt een topprestatie!

verslag: Martin Brouwer