Scheidsrechter

Patrick Bos

Vandaag tegen de ongeslagen koploper SJO J.V. Oostenburg!

Op een zonovergoten Marsdiek het handenschuddend “Fairplay” voor de wedstrijd.

De wedstrijd staat onder leiding van Patrick Bos, die de aanvoerders bij zich roept voor de tos: Oostenburg trapt af. De eerste minuten komen wij bijna niet aan de bal, Oostenburg laat de bal mooi rond gaan in de breedte, wij verdedigen in de zone. Zodra Oostenburg de diepte zoekt, is dit balverlies en een razendsnelle uitbraak volgt. Het schot mist maar net het doel van Oostenburg. LEO F1 krijgt zelfvertrouwen door deze actie, we geven nu meer druk op het middenveld en De Sik heeft vandaag de “turbo”erop hij gaat diverse keren op de doelman van Oostenburg af en knalt dan ook de 1-0 binnen.

De eerste is voor de doelman, het tweede schot verdwijnt achter de doelman van Oostenburg.

Oostenburg moet even wennen aan achterstaan, voordat ze het goed en wel beseffen is het 2-0 vanuit een aanval uit “het boekje” : over drie schijven is de bal vanuit de verdediging bij Thomas die prachtig afrond.

Zowel het thuispubliek als de wissels zijn dik tevreden met het spel van de F1 van LEO.

We spelen sterk op alle linies, onze verdedigers geven niks weg. De stofzuigers op het middenveld, Daniel en Julian Stoker ruimen alles op en de voorwaartse zijn keer op keer gevaarlijk. Er gaat een bal hard richting het thuispubliek…..daar staat Bert (vader van Thomas) die de bal op onnavolgbare wijze terugkopt in het veld.

Nog voor de ranja gaat Tygo van links de complete achterhoede voorbij en verschalkt de keeper in de korte hoek, het is 3-0. Een vrije trap van Julian Stoker van ruim 15 meter mist op een haar na de kruising, oeiiii!

Tygo (“die lange”, zoals vele tegenstanders hem noemen) op weg naar de 3-0.

Oostenburg weet voor de rust nog iets terug te doen en scoort de 3-1 op fraaie wijze. De ranja smaakt zoooo lekker vandaag haha, we moeten nog een helft.

De 2e helft beginnen we weer fel, er volgen diverse kansen en ook Oostenburg krijgt nu kansen, maar Marijn is weer in topvorm vandaag. Met hard werken en samen het aanvallen en verdedigen goed uit te voeren blijft de druk op Oostenburg groot. Wij spelen nu veel op de helft van Oostenburg, een vrije trap van Tom die de bal over 20 meter precies achter de verdedigers legt en zo Tygo in stelling brengt die de keeper met een handige beweging uitspeelt en de 4-2 binnen schiet.

Tom die gedreven zijn steentje bijdraagt, Tygo speelt de keeper uit en is op weg naar de 4-2.

Ook de verdediger kan het tij niet keren. Felle duels om de bal die vaak in ons voordeel waren vandaag.

De “stofzuiger” Julian Stoker die vele ballen op het middenveld oppikt, Oostenburg scoort uiteindelijk de 4-3.

De laatste minuten lijken uren te duren….pffff wat een spanning en dan het verlossende fluitsignaal van Patrick, de 3 punten zijn binnen mannen. Wat een wedstrijd hebben jullie vandaag gespeeld echt helemaal top!!