Dorpsstraat 28 A
9474PD
ZUIDLAARDERVEEN
tel. 0598-491677

Zaterdag 11 september was het weer zover. Na 11 maanden konden we ons weer eens gaan opmaken voor een echte competitiewedstrijd. Deze eerste wedstrijd moesten we aantreden tegen FC Zuidlaren 3. De laatste twee seizoenen bleek dit altijd de sterkste ploeg van de competitie dus we waren voorbereid op een zware wedstrijd.

Met 16 fitte spelers (Jack was geblesseerd geraakt op de laatste training, maar werd vervangen door Jari) togen we naar Zuidlaarderveen. We waren niet al te vroeg, dus snel omkleden en een korte warming-up. Of het nu daardoor kwam weten we (nog) niet, maar LEO 6 schoot uit de startblokken bij de start van de wedstrijd. Na 6 minuten spelen stond het namelijk al 0-2. Ryan wist een voorzet van Daniël met zijn scheen binnen te lopen en even later kopte Harald raak uit een corner van Bart.

Toen was al wel duidelijk dat dit een heel ander team van Zuidlaren was dan de voorgaande jaren. Dit was een team waar LEO deze middag geen problemen mee mocht hebben.
Na ruim 20 minuten was het Sander die de 0-3 wist te scoren. Dit zorgde er ook wel voor dat LEO wat slordiger ging spelen. Uit zo'n slordigheid kwam dan ook een doelpunt van FC Zuidlaren tot stand. Gelukkig werd daarna de marge snel weer op 3 gebracht door wederom een doelpunt van Ryan. Het kwartier dat nog volgde tot de rust leverde nog wel wat kansen op maar geen doelpunten meer. Ruststand 1-4.

Met 5 verse krachten in het veld na de rust was het wederom LEO dat heel snel wist te scoren. De net in het veld gekomen Sil wist met zijn eerste actie meteen te scoren. Nog binnen het uur stond ook de 1-6 op het scorebord. Janiek was de afmaker deze keer. Hierna kwam er een fase die we rommelig kunnen noemen. Bij FC Zuidlaren was de pijp langzamerhand leeg aan het raken en na zo'n 83 minuten kwam van hun het verzoek om er mee te stoppen. Dat leek LEO niet zo'n goed plan. Dat bleek een goed besluit want LEO wist nog twee keer te scoren in die laatste 7 minuten. Eerst was het Sil die zijn tweede van de middag maakte en in de laatste minuut kreeg LEO nog een strafschop. Deze werd benut door (gast)keeper Jari. Dit bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-8.
Nadat alle uitslagen binnen waren bleek dat deze uitslag voldoende was voor de koppositie. Hopelijk kunnen we dat over 21 wedstrijden nog steeds zeggen, maar laten we dat maar per week bekijken.

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. We gaan dan naar Groningen om aan te treden tegen The Knickebockers 17, aftrap om 12:15 uur.