9636CL
ZUIDBROEK
tel. 0598-453756

De punten waren hard nodig afgelopen zondag bij LEO. De blauwhemden hadden al een aantal weken niet meer gewonnen en bevonden zich in de onderste regionen.

In de eerste helft kreeg LEO veel ruimte op het middenveld. Hier werd af en toe goed gebruik van gemaakt door de uitploeg. LEO kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden en met een één-op-één mogelijkheid voor Stefan Wagenaar kreeg het zelfs nog een opgelegde kans voor de 0-1. De aanvoerder van LEO schoof de bal echter net naast. Ook ZNC kreeg nog voor rust een grote kans op de 1-0, maar Jasper Dussel wist de bal te keren. LEO ging met veel vertrouwen de rust in, het was immers, met veel veldoverwicht, de bovenliggende partij.

Na de thee kwam de uitploeg vrij snel op voorsprong. Stan Holtjer maakte zich sterk en stuurde Jochem Hiemstra de diepte in. Laatste genoemde passeerde de keeper en schoot binnen. Niet veel later besloot de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Een enorme schwalbe van de spits van ZNC werd niet gezien door de scheids. Lars Uineken kreeg zijn 2e gele kaart en kon gaan douchen. Gelukkig kwam LEO enkele minuten later op 0-2 voorsprong na een technisch hoogtepuntje (achter het stanbeen langs) van Niels Manuputty. Stan Holtjer werd bereikt. Van het ene hoogtepunt over naar de andere, want Stan wist door middel van een hakje zijn aller eerste goal ever ooit te maken in competitieverband voor LEO 1.

De rest van de wedstrijd hing LEO vooral met de kont rond eigen zestien. ZNC kreeg nog een aantal grote kansen, maar wist het tij niet meer te keren. Jasper Dussel hield voor de tweede keer op rij de nul en LEO weet eindelijk weer eens wat winnen is.