Mark Woltinge

LEO F1 oefent vandaag tegen Zeijen F1

Het is alweer maart, “de winter” is voorbij gevlogen zonder veel overlast.

De lente kondigt zich aan op de eerste dag in maart…

Wij spelen vandaag een oefenwedstrijd tegen Zeijen F1 op ons mooie “Marsdiek”. Eerder deze week hebben we een nuttige oefenwedstrijd tegen LEO E9 gespeeld. De wedstrijd gaat om 9.45 uur van start, vanaf de eerste minuut zetten we veel druk op de verdediging van Zeijen die veel (zes) eerste jaars F-jes hebben. De kansen stapelen zich op, Tom haalt uit en schiet de 1-0 binnen. Met mooi samenspel blijven we kansen creëren. Het motregent een beetje, maar het regent doelkansen een “heel beetje” voor de F1. Nog voor de ranja is het 5-0.

Eén van de vele kansen voor LEO, de F1 is fel en zet de tegenstander vast rond hun eigen doelgebied.

In de pauze geef ik ze de vrijheid om de 2e helft zelf de opstelling te maken ik regel alleen de wissels. De ranja is op en gelijk willen de heren terug de wei in, haha wat een gedrevenheid! Vanaf de aftrap is Zeijen veel feller op de bal.

LEO moet nu toch echt verdedigen, maar de mannen pakken dit goed op en spelen zich onder de druk vandaan.

Na een paar minuten spelen we weer op de helft van Zeijen, de nul houden en zelf de voorsprong uitbouwen, dat is de opdracht voor de 2e helft. Met prachtige acties over de vleugels, harde schoten van afstand en een sterk spelend middenveld weten we uiteindelijk de score van de 1ste helft te verdubbelen en winnen met 10-0.

Goed en slim gespeeld mannen, zaterdag 8 maart om 11.00 uur gaan we voor “het eggie” tegen FIT BOYS F1.