15 maart 2014 10:00

De uitwedstrijd in Dwingeloo

Vandaag spelen we onze eerste uitwedstrijd van deze voorjaarscompetitie in Dwingeloo, het clubgebouw is een mooie oude boerderij.

De deel is prachtig omgebouwd tot kleedkamers en douches.

Het veld daarentegen lijken de schapen net afgehaald, dit is niet in ons voordeel. De scheidsrechter fluit de wedstrijd op gang, de teams lijken even sterk te zijn. Dwingeloo F1 weet dan toch het eerste doelpunt te maken 1-0. Een minuut later knalt Julian (de Sik) Sikkema de 1-1 binnen, we spelen nu even fel op de bal en scoren snel via Tygo de 1-2. Nu zijn er vele uitvallen van Dwingloo die eindigen op de vuisten van Marijn. De druk blijft van Dwingeloo. Noud, Thomas en Julian Stoker verdedigen volop, maar kunnen samen met Marijn niet voorkomen dat Dwingeloo binnen een paar minuten de achterstand ombuigt in een 4-2 voorsprong.

Spelmomenten uit de wedstrijd tegen Dwingeloo F1, het veld is “dramatisch” zoals diverse spelertjes aangeven.

Nog voor de ranja weet “de Sik” het verschil weer tot één doelpunt te brengen: 4-3. Tijd voor de Ranja, die drinken we op het veld op.

De ranja buiten opdrinken.

De tweede helft is spannend, Julian Sikkema schiet op een leeg doel, maar door de enorme bult zwarte grond voor het doel, rolt de bal niet in de goal maar ervoor langs. Daniel lost nog een prachtig schot van grote afstand dat er net over gaat. Aan de andere kant redden de verdedigers in samenwerking met Marijn diverse keren. Zo blijft het na 20 minuten in de 2e helft 4-3 voor Dwingeloo F1. Jullie hebben goed gespeeld mannen en maandag gaan we trainen tussen de schapen naast vvLEO om te wennen aan dit soort velden haha.