Ruinen (zon)

3e klasse D

20 september 2020 14:00

Op een strakke mat in Loon was het, na maanden geen competitiewedstrijd te hebben gehad, eindelijk weer zo ver. LEO mocht aantreden tegen Ruinen.

Binnen het kwartier was het LEO dat, via een ingooi van Lars Uineken naar Ralph Strating, op voorsprong wist te komen. Ralph kwam één-op-één met de keeper en faalde niet. Voor rust deed Ruinen nog wat terug. In eerste instantie leek het buitenspel, maar de scheidsrechter en grensrechter waren het er over eens dat dit niet het geval was en dus kon Ruinen bij de tweede paal makkelijk inschieten.

Na de thee was het Ruinen dat er aanvallend een schepje bovenop deed. Dit resulteerde in een 1-2 voorsprong voor de uitploeg. LEO bleef knokken tot het bittere eind en bracht meer aanvallende krachten. Dit resulteerde in veel gevaar in beide zestienmetergebieden. Met nog een kleine tien minuten op de klok wist Ralph Strating voor zijn tweede te tekenen, wederom op aangeven van Uineken. 2-2. Na de officiële speeltijd ging het alle kanten op. De vermoeidheid sloeg toe, maar de wil om te winnen was bij beide ploegen nog behoorlijk aanwezig. Een buitenspelgoal van Ruinen werd afgekeurd en later werd ook aan de andere kant (onterecht) voor buitenspel gevlagd toen LEO oog in oog met doelman stond. Dankzij Jasper Dussel bleef het bij 2-2 en kan LEO haar eerste punt bijschrijven.

Volgende week speelt LEO uit bij Oranje Zwart.