LEO (Loon) 3

Mannen zondag, 3, 4e klasse 02

9 maart 2014 10:00

Smilde ’94 2 – LEO (Loon) 3

We schrijven een zonnige zondagochtend, 9 maart 2014. In alle vroegte mocht LEO 3 haar tweede competitiewedstrijd van het voorjaar spelen tegen Smilde’94 2. Een wedstrijd die de vorige keer eindigde in een 5-5 gelijkspel.  Op de valreep werd langslaper Michiel Dijk opgepikt en was Lars Roos zo toeschietelijk om plaats te nemen in de kofferbak, waardoor er toch gestart kon worden met 14 spelers. Gevolg was echter wel dat de voorbereiding wat verlaat werd en dat deze ook niet echt best was. Na wat corrigerende en tactische woorden van de trainer, was het Smilde’94 die klokslag 10:00 uur aftrapte.

Wat volgde was -in tegenstelling tot de belabberde voorbereiding- een krachtige, felle start van de wedstrijd. LEO 3 streed voor iedere bal, er werd voor elkaar gewerkt en binnen nog geen twee minuten wist invaller Hendrik Karssens na een assist van Lars Uineken, middels een ‘typische Hendrik-goal’ te scoren.  0-1.

Halverwege de eerste helft kakt LEO 3 wat in, verliest de goede organisatie achterin en twee individuele fouten worden meteen afgestraft. Binnen twee minuten scoort Smilde twee keer. 2-1. Vlak voor de rust is het Hendrik die fors onderuit gehaald wordt door de keeper van Smilde. Niet heel vreemd is het dan ook dat we een penalty mee krijgen. Lars Uineken tikt de bal in het netje en met 2-2 eindigt de eerste helft.

Tijdens de tweede helft neemt ook het derde het initiatief. Het is LEO dat het meest in balbezit is en verschillende keren gevaarlijk aanvalt. Toch lukt het niet om te scoren en doet Smilde dit wel eenmaal (uit een counter). Scheidsrechter Zuidberg heeft het er na dat moment maar moeilijk mee. Een zeurend, ruig en gevaarlijk spelend Smilde maken het er niet gemakkelijker op. Daarbij opgeteld een agressieve, met een vlag porrende assistentscheidsrechter en het is niet zo vreemd dat de 3-3 na een drukke, bizarre situatie niet gezien en meegeteld wordt.

Ondanks het goede spel van LEO 3 (iets wat de afgelopen weken soms nogal ver te zoeken was), de inzet van de spelers en de aanwezigheid van een heus ‘korps voetbalvrouwen’,  wordt er toch verloren. Vanaf volgende week is het team maar liefst 6 keer achter elkaar thuis te bewonderen om 12:00 uur. Redenen genoeg om bij de vaste supportersgroep aan te sluiten.