5 - 0

Fit Boys 3

5e klasse 10

8 februari 2020 14:45

Een beetje later dan gebruikelijk maar hierbij toch nog, voor de trouwe volgers, het verhaal achter de wedstrijd LEO 6 - Fit Boys 3.

Eigenlijk begon de voorbereiding op deze wedstrijd al een week geleden. Toen werd er tijdens ons teamuitje al besproken dat het mooi zou zijn om de wedstrijd tegen Fit Boys op kunstgras te voetballen. En op dit moment werd dan ook van diverse kanten de "strijd" aangegaan met LEO JO19-1 welke normaal gesproken de wedstrijden op het kunstgras speelt. In de loop van de week werd echter duidelijk dat we allebei niet op het kunstgras zouden spelen aangezien de wedstrijd van de LEO dames daar gepland stond. Op zaterdagochtend werd echter bekend dat de wedstrijd van de dames niet doorging waardoor de strijd met JO19-1 weer begon. Uiteindelijk mochten wij onze wedstrijd op het kunstgras spelen maar mocht ons dat een nederlaag opleveren waren we JO19-1 iets verschuldigd. Die uitdaging durfden we wel aan.

Dan nu maar de wedstrijd. Op verzoek van Fit Boys werd er begonnen met een minuut stilte in verband met het overlijden van een erelid van hun vereniging.

De eerste helft kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. 1 hele grote kans voor Fit Boys die prachtig onschadelijk werd gemaakt door onze keeper Ferian. Voor de rest gebeurde er eigenlijk niks. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

In de rust twee keer gewisseld en afgesproken dat er een tandje bij moest om deze wedstrijd te kunnen winnen. Bovendien zou het helpen om meer met ons eigen spel bezig te zijn in plaats van met de scheidsrechter en de tegenstander.

Al snel in de tweede helft was er resultaat van de afspraken in de rust. In de 50-ste minuut was het Janiek die wist te scoren. En 3 minuten later was het alweer raak door Lars. 2-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld eigenlijk. Fit Boys geloofde het verder wel en LEO begon steeds makkelijker te voetballen. We wisten nog drie keer te scoren in de rest van de wedstrijd. Doelpunten van Harald, Robert (een keer geen strafschop) en nogmaals Janiek. De eindstand derhalve 5-0! Dat betekende voor de derde keer deze competitie dat we de nul hebben gehouden.

Door dit resultaat hebben we ons stevig op de derde plaats op de ranglijst weten te spelen. Mede doordat concurrent LTC de laatste wedstrijden punten verspeeld. Ook koploper FC Zuidlaren heeft dit weekend 2 punten laten liggen zodat we ook daar weer dichterbij komen. Wie weet wat er in het restant van de competitie allemaal nog mogelijk is.

Het vervolg van de competitie laat nu weer even op zich wachten. De volgende wedstrijd is pas over drie weken op 29 februari. We spelen dan thuis tegen VAKO.

Onze volgers hoeven echter niet zo lang te wachten. Aanstaande woensdagavond zullen we namelijk een oefenwedstrijd spelen. Tegenstander is dan LEO 4, aftrap om 20:00 uur op Sportpark Marsdiek.