Mark Woltinge

Beilen F1 komt op bezoek om te oefenen tegen LEO F1

Vandaag spelen we een oefenwedstrijd tegen Beilen F1 op “Marsdiek”.

Zoals gewoonlijk het handje schudden voor de wedstrijd.

Om 11.00 uur gaat de wedstrijd van start, het waait behoorlijk vandaag. Duncan uit de F2 speelt vandaag met ons mee, dank je wel Duncan daarvoor. De eerste helft hebben we de wind mee, we beginnen aanvallend. Gelijk zijn er een paar kansen voor LEO F1. Beilen probeert om wat meer de aanval op te zoeken, de spits van Beilen wint een paar duels, maar de verdediging van LEO speelt compact en zorgt voor rugdekking. Via een enorm verre uittrap (wind mee) van Marijn komen onze voorwaartse spelers in stelling. Een hoekschoppenreeks volgt, eerste van links en dan van rechts. De strak genomen hoekschop door Tom zeilt (wat geholpen door de wind) over de keeper van Beilen zo het doel in 1-0.

De druk staat er volop en er volgen vele kansen voor de mannen van de F1. De paal redt nog een keer voor Beilen, maar dan is het toch raak, Thomas soort de 2-0 en tevens de ruststand. De ranja wordt vandaag verzorgd door de interim kantinedames, Renate en Mirjan.

Een spelmoment uit de oefenwedstrijd tegen Beilen F 1.

De tweede helft begint en zo ook de regen, het voelt koud aan langs de lijn. We spelen gelijk weer op de helft van Beilen, die hebben nu de wind mee. Uit een mooi voorzet van links scoort Tygo de 3-0. Vanaf de aftrap is Beilen dan wel scherp, het blonde aanvallende middenveldertje van Beilen komt slim mee op en scoort een prachtig doelpunt; 3-1. Een minuut later komt hij weer mee op en voelt de wind in zijn rug…..hij haalt uit en het is 3-2. Het blijft spannend en 3-2 tot het einde van de wedstrijd. Jullie hebben goed en op sommige momenten erg slim gespeeld mannen.

En dan snel naar huis voor de “Gouden plak van Sven?”. Inderdaad, zo blijkt na schrijven van dit verslag….

Goud, zilver en brons voor Nederland wat een succes!