3 - 2

LEO (Loon) 2

5e klasse 10

28 september 2019 16:15

Met een bijna complete groep vertrokken we om 3 uur vanmiddag richting Groningen. Daar moesten we om 16:15 uur aantreden tegen Potetos 4. Het kon er dus niet aan liggen dat het te vroeg was. Het weer werkte vandaag niet echt mee, maar daar kunnen we toch niets aan veranderen.
Aangekomen in Groningen was het eerst een hele klus om een kleedkamer te vinden. Maar uiteindelijk hebben we ons om kunnen kleden en de warming up kunnen doen. Een prima kunstgrasveld waar we op mochten spelen, maar geen cornervlaggen en de netten in de goal hadden we ook wel eens beter gezien.

Het begin van de wedstrijd was prima. De eerste 20 minuten werden er voldoende kansen gecreëerd maar het leverde helaas geen doelpunten op. En dan hoort het natuurlijk bij het voetbal dat de tegenstander scoort bij de eerste de beste kans die ze krijgen. En dat was zo in de 23-ste minuut. 1-0. We bleven echter gewoon door voetballen en na een half uur kregen we een strafschop van de prima fluitende scheidsrechter vanwege een handsbal. Dit was alweer onze vierde strafschop dit seizoen en ook deze werd binnen geschoten door Robert, 1-1. Tot de rust gebeurde er vervolgens niet heel veel meer.

Na de rust, met ranja en sinaasappels, was het de bedoeling op dezelfde voet door te gaan. Dat pakte echter iets anders uit met een tegendoelpunt na 7 minuten, 2-1.
Hierna werd het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met kansjes aan beide kanten. In de 84-ste minuut wisten we dan eindelijk gelijk te maken dankzij een schitterende goal van Bjorn. 2-2. Dan hoop je stiekem dat je nog 3 puntjes mee naar Loon kunt nemen. Maar helaas werden het er 0, omdat de tegenstander uit een counter in de laatste minuut de 3-2 wist te maken. Hierna hebben we nog 1 kans gehad met een corner waarbij iedereen (ook onze keeper) in de 16-meter van de tegenstander was. Het mocht echter niet meer baten.

Nu ons maar weer richten op de volgende wedstrijd. Volgende week zaterdag, 5 oktober, spelen we dan thuis tegen FC Zuidlaren 2. Aftrap om 14:45 uur en uiteraard is alle support welkom.