MOEIZAME OVERWINNING BRENGT LEO 6 NAAR PLAATS 3

5e klasse 10

9 november 2019 14:45

Scheidsrechter

Ronald Dekens

Vandaag stond de wedstrijd tegen onze buren van Asser Boys op het programma. De laatste 5 wedstrijden werd er niet verloren door LEO 6 terwijl Asser Boys vorige week de eerste punten hadden gepakt.

In de eerste helft was Asser Boys de iets betere ploeg maar heel veel kansen leverde het echter niet op. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch.

De tweede helft gingen we in met 3 verse krachten. Langzamerhand kreeg LEO in de tweede helft wat meer grip op de wedstrijd en werden er wat kansjes gecreëerd. Er moest echter tot de 75-ste minuut gewacht worden voor er uiteindelijk een keer gescoord werd. Janiek begon ongeveer op de middellijn aan zijn actie richting het doel. Die actie besloot hij met een schot in de verre hoek, 1-0.

Na dit doelpunt gooide Asser Boys er nog een schepje bovenop waardoor het allemaal wat grimmiger werd. Dit leverde een speler van Asser Boys een gele kaart op waardoor zij 10 minuten met 10 man moesten spelen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door LEO want vlot hierna zorgde Robert voor de 2-0. Deze keer eens niet uit een strafschop maar een keurige afronding.
Hierna was de wedstrijd gelopen en gebeurde er niet veel meer.

Eindstand dus 2-0 en inmiddels staan we derde.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan FC Assen, aftrap wederom om 14:45 uur. Nu alleen hopen dat het dan wat beter weer is.