LEO (Loon) 2

5e klasse 10

7 maart 2020 12:30

SPEKTAKEL

Gisteren stond voor LEO 6 de topwedstrijd tegen FC Zuidlaren 2 op het programma. Zuidlaren stond op plek 1 in de competitie en LEO op de derde plaats. Het verschil in verliespunten was 5 in het voordeel van Zuidlaren. Om de competitie nog een beetje spannend te houden moest LEO eigenlijk gaan winnen.

LEO begon voortvarend aan de wedstrijd, echter na een paar minuten spelen stond het plotseling 1-0 voor Zuidlaren na een fout in onze verdediging. Vervolgens was het Zuidlaren dat het heft stevig in handen nam. Maar na een kwartier ontstond er na een verre ingooi van Harald een scrimmage voor het doel. Uiteindelijk belandde de bal daarbij voor de voeten van Nordin die daar wel raad mee wist. 1-1.

In het verdere verloop van de eerste helft kabbelde de wedstrijd een beetje door. Zuidlaren was hierbij misschien de wat makkelijkere voetballende ploeg maar echt grote kansen leverde ze dat ook niet op. In de 38-ste minuut wisten ze echter toch te scoren. 2-1. Dit was vlak nadat Jordy geblesseerd naar de kant moest en vervangen was door Stan. Tot de rust gebeurde er niet veel meer zodat we met een 2-1 achterstand gingen rusten.

In de rust nog een aantal wisselingen doorgevoerd en vol goede moed en vertrouwen begonnen we aan de tweede helft. Echter, om heel eerlijk te zijn kwamen er niet echt meer aan te pas in deze tweede helft. Maar zo lang Zuidlaren al z'n kansen maar bleef verprutsen bleef het verschil maar 1 doelpunt. Een kwartier voor tijd Nordin nog weer ingebracht als extra aanvaller in de hoop op toch nog een doelpuntje. 7 minuten voor tijd leek Zuidlaren dan toch op 3-1 te komen. Dit doelpunt werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. Dit was het sein voor LEO om nog 1 keer vol gas te geven. Dit leverde Ilmer nog een gele kaart op waardoor we de laatste paar minuten met 10 man stonden. Echter, 1 minuut na deze gele kaart kreeg ook een speler van Zuidlaren geel. 10 tegen 10 dus.

In de allerlaatste minuut kreeg LEO halverwege de helft van Zuidlaren een vrije bal na een overtreding op Nordin. Dit was het sein om alles en iedereen het strafschopgebied van Zuidlaren te sturen. Ook keeper Ferian toog hierbij mee naar voren. Stan ontfermde zich over de vrije bal en wist deze schitterend voor het doel te brengen. En het was hierbij nota bene Ferian die de bal binnen wist te koppen. Dolle vreugde bij LEO. Na de aftrap die nog volgde floot de prima fluitende scheidsrechter af. Eindstand 2-2!

Dit resultaat zou betekenen dat Actief de koppositie van Zuidlaren over kon nemen als die wisten te winnen later in de middag. Dat zou dan weer betekenen dat we volgende week wederom tegen de koploper zouden moeten spelen. Dit is echter niet het geval want Actief heeft verloren. We zijn dus een puntje ingelopen op plek 2 en volgende week kunnen we daar nog eens drie bij doen. Actief komt dan namelijk op bezoek in Loon. Zaterdag 14 maart, aftrap 14:45 uur.