Ouders F1

25 januari 2014 11:00

De “mannen” van F1 dagen hun vaders uit voor een oefenwedstrijd

De F1 en hun vaders

Het is lekker voetbalweer vandaag (brrrr), om 11.00 uur spelen we tegen de vaders van F1. Die waren de laatste dagen toch wel wat bezorgd, want in onze groeps app kwamen berichtjes voorbij als: “Ik zal het als keeper wel druk krijgen”, “Heeft er nog iemand voetbalschoenen maat 46?”, “De vaders gaan vroeg onder de wol”, “Wie gaat er coachen bij de vaders en zijn er keeperhandschoenen?”…. en als laatste de vraag om 8.00 uur vanmorgen: “Is het afgelast?” Jan is vandaag scheidsrechter en fluit de wedstrijd op gang. De vaders geven gelijk alles en de F1 is enigszins verrast van het tempo van hun vaders. Die spelen mooi en slim over,  een hoekschop van links die door Niek snoeihard wordt ingekopt: 0-1 voor de vaders.

Niek die de 0-1 binnenkopt.

De vaders geven gas en lopen snel uit door doelpunten van Jan-Ties en Klaas naar 0-3, maar de laatste 5 minuten van de eerste helft hebben wij meer lucht over, met een geweldige knal van afstand scoort Julian Stoker met zijn linker de 1-3, Evert is kansloos. Dyon schiet  voortreffelijk de 2e binnen voor de F1. Julian Sikkema scoort voor de ranja met goed geplaatst schot de gelijkmaker 3-3. Samen met de vaders genieten we van de ranja.

De 2e helft begint, we zetten nu meer druk op het middenveld en spelen voorin meer over. De vaders moeten nu alle zeilen bijzetten, Thomas, Tom en Noud zorgen dat Gerard zijn handen vol heeft. Een snelle uitval van de vaders zorgt dan toch voor de 3-4, met een paar lange halen van achteruit slaan de vaders het middenveld over.  Julian Sikkema en Tygo moeten nu toch echt mee verdedigen, terwijl Daniel echt overal de gaten dicht loopt. De vaders zetten aan, de schoten op het doel van Marijn zijn hard en geplaatst. Marijn geeft geen krimp, met katachtige reddingen pakt hij diverse ballen uit de hoeken en bokst hij de ballen over zijn doel.

Marijn met een prachtige redding..

Een voorzet van rechts van Niek op Bert, die neemt de bal aan en soleert  langs de verdedigers en verschalkt Marijn: 3-5.

Bert en Tygo in duel.                                        Hilbrand vecht om de bal met zijn zoon Julian

De lucht bij de vaders is op, nu gaan wij gas geven. De jongens spelen snel over, gaan elk duel aan en vechten voor iedere meter.

Noud scoort tegen zijn vader (keeper) de 4-5.   Tom schiet uit alle standen.

Julian Sikkema schiet de 5-5 binnen, de vaders halen diep adem en geven alles. Met een beetje geluk scoren ze dan toch weer de 5-6. Nog 2 minuten op de klok, de F1 trekt nu met 8 man in de aanval voor de gelijkmaker. Schoten van links en rechts, Evert heeft het druk, waar hij al bang voor was, zoals de vermelding in de groeps app.

Thomas houdt de bal op wilskracht binnen.             Heel F1 in de aanval.

En dan Tom….met links haalt hij vernietigend uit en scoort zo de 6-6.

Tevens is dit ook de eindstand van een sportieve wedstrijd tussen de F1 en de vaders, nu allemaal nog een penalty nemen.

Evert die als oud-doelman zijn mannetje staat.  Marijn, ons aanstormend talent, pakt diverse penalty’s.

Nog even handjes schudden en in de kantine met zijn allen iets warms drinken.

Wat een (voetbal) plezier heb ik vandaag gezien.