18 mei 2019 8:55

Accommodatie

Onbekend

KAMPIOENEN

Officieus waren we al kampioen, we moesten het alleen nog even afmaken tegen de nummer 2 uit onze poule, VV Annen. Net als Ajax, dat clubje uit Amsterdam, u weet wel.

Om 7.50 uur zaten we al in de auto waarna we in colonne richting Annen reden. Daar aangekomen heerste er direct blijdschap onder de spelers. We mochten op kunstgras spelen, op de een of andere manier geeft dat vertrouwen.

Na de warming-up en even een korte oppepper in de kleedkamer starten we de wedstrijd. Het begin was wat rommelig en de bal ging heen en weer over het veld. Zowel wij als Annen kregen wat kansjes. Na een minuut of 10 en evenvele doelpogingen haalde Julian eens van een afstandje uit en roste de bal in de linker bovenhoek. Het was 0-1 voor ons.

Altijd lekker, wanneer er 1 in ligt dat voetbalt altijd toch wat relaxter, zou je denken. We begonnen echter slordiger te voetballen. We leden wat balverlies en de pogingen waren talloos maar ze belanden niet in het doel. Annen kwam echter niet vaak meer bij ons doel.

De wedstrijd leek wel een strijd met onszelf. De tweede helft starten we weer fris net als de tegenstander. Ze tapten uit een iets ander vaatje en werden ook gevaarlijker. We bleven echter voetballen en creerden weer talloze kansen. Echter de doelpunten bleven uit. Tot een minuut of vijf voor tijd. Annen scoorde vlak na een corner. We kregen de bal niet goed weg. Eigenlijk moet ik zeggen wij scoorden. Daan raakte als laatste via een kluts de bal. Laurens was kansloos. Helaas. In de laatste seconden kwam Laurens nog hard in botsing met een speler van Annen, beide gingen naar de grond. Er volgde een belssure behandeling. Toen die even bezig was, besloot de scheidsrechter dat het wel genoeg was geweest en floot af.

WE ZIJN KAMPIOEN!!!

Er werden nog penalties genomen en er werd een feestje gevierd.

In de kleedkamer werd het feestje voort gezet door de Wybren, Hugo en Dennis onder de douche te zetten samen met de spelers en de champagne!
Het was weer een geslaagde dag!

Volgende week nog een laatste competitie (inhaal) wedstrijd tegen VAKO.

Daarna volgt dan de voorbereiding op de finaledag van de beker op 1 juni in Zuidwolde! Wij hebben er zin in!