...
46'

1e klasse 05

10 maart 2018 9:00

Een week na het bezoek van de Siberische Beer aan ons land mochten we weer aantreden in de competitie. Veel personele problemen deze keer: Levi, Danyan en Boaz konden om uiteenlopende redenen niet aanwezig zijn. Gelukkig kregen we hulp van de E2, met het lenen van Sven en Jayden. Bedankt jongens nogmaals voor het meedoen. We begonnen helaas de wedstrijd al in verjaardag stemming. In de eerste minuut wer...d het cadeautje al dankbaar uitgepakt door FC Assen. Na 15 seconden spelen 0-1 achter. Een mentale klap waar we doorheen moesten. Toch in minuut 5 stond de gelijkmaker weer op het bord. Rijan was zeer attent bij een vrije trap van Dirk. Zwakke begin weggepoetst en opnieuw beginnen zou je zeggen. En eerst gebeurde dat ook, ontstonden er een aantal kansen, de voorsprong had er moeten zijn. Dat dit niet lukte zorgde voor veel teleurstelling bij een aantal spelers. In plaats van nog harder te werken en zorgen dat het wel gaat lukken werd er opeens gediscussieerd met elkaar en met de technische staf of was er veel te weinig inzet. Noodgedwongen moest de technische staf een aantal wissels doen die het spel niet ten goede kwam. Tegengoals die kwamen er ook. In de eerste helft hebben we geen team gezien. Niet voor elkaar werken! Een onsamenhangend geheel waarin een aantal het team heeft laten zitten. Ruststand 1-3... Goed dit zijn geen leuke woorden om te schrijven, helaas was het wel zo. In de rust was de sfeer ook om te snijden. Aan het einde van de rust waren de kopjes wel gedraaid en zagen we gelukkig een andere instelling bij velen! We gingen er voor om de boel recht te zetten! Vastberaden gingen we op oorlogspad. In minuut 33 was het Sil die een van zijn vele goede demarrages van achteruit zelf afmaakte. 2-3. En in de 35e minuut was de gelijkmaker er. Thomas knalde de 3-3 binnen. Vastberaden ging de ploeg verder en ook dat resulteerde in een voorsprong. Dirk schoot de bevrijdende 3-4 binnen. Helaas konden we het niet vast houden. In de 45e en 46e twee ongelukkige momenten waar tegengoals uitkwamen. Deze mentale mokerslagen konden we na onze enorme terugkeer niet meer verwerken. 5-4 verliezen… Tweede helft wel een veel betere instelling, maar de wedstrijd werd helaas al in de eerste helft verloren. Een zeer pijnlijke zaterdag. Iedereen zal goed moeten beseffen dat voetbal begint met een goede instelling. Niks gaat vanzelf, je zult teleurstellingen moeten verwerken op een goede manier! En voetbal is een teamsport, wanneer het een keer niet lukt zal je toch moeten blijven werken om een ander waar het misschien beter bij lukt die dag te helpen! Deze nare smaak gaan we volgende week hopelijk weer snel wegspoelen en gaan we knallen om weer wedstrijden te gaan winnen.

Namens de verslaggever: Nanko