Wedstrijdverslag FC Assen JO11-2 - v.v. LEO (Loon) JO11-1

...
10'

1e klasse 05

21 april 2018 11:45

Zou het spektakel van vorige een vervolg krijgen en dan deze keer met punten? Vandaag stond er maar weer eens een stadsderby op het programma. Dit keer de verre uitwedstrijd naar Kloosterveen. Vandaag was het even wennen aan de omstandigheden. Zonnetje erbij en zeker niet onbelangrijk een normaal tijdstip eens een keer. Even wennen dus een zaterdag niet op een vreselijk tijdstip en met een goede temperatuur. Onder vertrouwde omstandigheden kwamen we de laatste weken elke keer in de eerste 10 minuten vrij gemakkelijk op 2-0 voorsprong. Omdat vandaag alles anders was besloten we vandaag de tegenstander het cadeau te geven. 5de minuut 1-0 en 10de minuut de 2-0. Beide goals na wat geklungel aan onze kant. Voorgaande weken gaven wij de voorsprong vaak weg, dus nu zal het de tegenstander wel gebeuren. In de 12de minuut was er al de aansluitingstreffer. Na weken blessureleed maakte Levi na een een-twee met Rijan de 2-1. In het vervolg van de eerste helft waren we ook voetballend heer en meester. Gewoon een sterke fase, maar wel zonder goals. Het spel van onze stadgenoot was wel heel pover, echter zij stonden wel met 2-1 voor.
In de rust waren de koppies wat omlaag, gezien de stand begrijpelijk ,maar gezien het spelbeeld volkomen onterecht. Dat idee moest even landen, maar kwam wel aan.
Vrij snel na rust was het Dirk die na een prima aanval over veel schijven de bevrijdende gelijkmaker binnentikte. Daarna volgde weer een fase van goed voetbal, veel kansen,  maar ook veel missen. We gingen echter gewoon door met jagen naar die voorsprong. In minuut 38 was het eindelijk zover. En vandaag kon het niet anders dan dat Thomas die bal binnen legde. Thomas heeft misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld vandaag. Veel energie gestoken in de wedstrijd! Oorlog makend voorin en zeer balvast. Uitstekend gedaan kerel! En daar was dus de voorsprong.  En toen hebben we nog even echt aan onze belofte gehouden dat we spektakel gingen bieden aan de toeschouwers. We hebben een onherkenbaar LEO gezien na de 2-3 voorsprong,  maar dit LEO beviel ook erg goed. Het voetbal werd minder in de laatste fase, maar de wilskracht en drive waren geweldig. FC Assen zette de versnelling erin en gaven alles om de wedstrijd weer te kantelen. Als ware leeuwen gooiden onze verdedigers Oscar, Sil en Danyan voor elke bal. Prachtig wat een strijd lieten die mannen zien! Net alsof we de verdediging van Juventus aan het werk zagen! Klasse jongens op pure passie! Vlak voor tijd was er ook nog een cruciale redding van Fabian waardoor de voorsprong behouden bleef, super gedaan! En het allermooiste moment moest toen nog komen. In de allerlaatste secondes na een messcherpe counter was het Boaz die eindelijk zijn dikverdiende eerste treffer van het seizoen mocht maken. Geweldig Boaz wat mooi voor je en dik verdiend na al dat goede voetbal het hele jaar!
Spektakel hebben we weer geboden, in een heel andere vorm dan we gewend zijn, maar deze voelt ook heerlijk! Toeschouwers hebben er van genoten! En als technische staf zijn we ook trots op dat de mannen ook op een andere manier de punten kunnen binnen slepen. Nu volgen twee competitie loze weken en daarna pakken we de draad weer op tegen de Fitte Boys uit Beilen.