Wedstrijdverslag v.v. LEO JO11-1 - v.v. Actief JO11-1

1e klasse 05

2 juni 2018 10:00

Scheidsrechter

Stan Bos

De laatste wedstrijd van dit gouden team. De laatste weken hebben we allemaal genoten van deze ploeg, klinkende uitslagen en bijzonder goed voetbal. Vandaag dan de laatste officiële wedstrijd, een einde aan een tijdperk. Vooraf was de situatie zo dat er nog vier teams op de laatste speeldag kampioen kon worden, waaronder onze jongens uit Loon. Door wat onnodig gemorste punten hadden we de minste kans op de titel, maar het was een prestatie op zich dat we theoretisch toch weer kans hadden. Dit allemaal na een uitstekende eindsprint met een karrevracht aan punten.

Of dat in het achterhoofd zat of dat we ons realiseerden dat het de laatste wedstrijd was, maar we begonnen bijzonder slap aan de wedstrijd. Veel duels verliezen, matig in de passing, verkeerde keuzes in het positiespel. Het was het allemaal niet. Niet dat Actief ons nou zwaar onder druk zette, maar vooral gewoon onder ons eigen kunnen spelen wat chagrijn opleverde. In minuut 9 kwamen we dan ook op achterstand, 0-1. Daarna waren we nog niet wakker, maar toch kwamen we op de 1-1 na attent reageren van Thomas. Na wat omzettingen kwamen we wel beter in ons spel. Daan viel in en in zijn eerste balcontact gaf hij een corner waaruit Oscar de 2-1 binnen kon knikken. Laatste minuten voor de rust gaven wat sprankjes weer dat we het toch wel konden. Maar goed 2-1 voor bij rust. Veel ploegen zouden tevreden zijn, bij ons en iedereen overheerste het chagrijn. Gewoon een heel matige eerste helft, aan het einde ging het beter en gelukkig stonden we gewoon voor.

Dat er wat moest gebeuren werd door de jongens goed begrepen. We hebben allemaal weer een prima tweede helft gezien. In de 29ste minuut was het Daan die zeer attent de 1-3 binnen prikte nadat de keeper een rebound weggaf na een schot van Boaz. In de 32 ste minuut was het Rijan die na een zeer fraaie solo langs vele tegenstanders de bal met links binnenschoof , 4-1. Rijan die in zijn (voorlopig) laatste officiële optreden in LEO shirt graag het publiek wilde tonen wat hij in zijn mars heeft had ook een aandeel in de 1-5. Na heel wat mannetjes van de tegenstander het bos in te sturen, behield hij het overzicht en gaf hij Levi de bal die keurig afrondde. Extra mooi voor onze topscorer dit seizoen, want ook Levi speelde zijn (voorlopig) laatste officiële optreden in LEO shirt. De 6-1 was er eentje uit het boekje Oscar speelde spits Thomas in, die legde de bal breed en Daan kwam eromheen en knalde de bal vol het kruis in. Heerlijke goal. Daan die de laatste weken sowieso erg op dreef is en ook vandaag weer erg goed. Twee goals en twee assists. Beide assists uit corners. Wat een wapen is dat ook van deze ploeg. Het slotstuk van dit seizoen was voor Sil die netjes uit een corner de 7-1 binnen knikte.

Wederom publiek vermaakt, wederom de complimenten van de tegenstander! Een prachtig seizoen stijlvol afgesloten met een derde plek in de eindrangschikking.

Toch zit de verslaggever met een dubbel gevoel. Enerzijds weer genoten van een prachtige wedstrijd, maar anderzijds dit was ook de laatste officiële wedstrijd. Trainer Patrick kiest in zijn carrière planning voor een prachtig team bij ACV. Alvast heel veel succes voor hem, zonde toch voor LEO dat zo’n trainer weggaat. Levi gaat dezelfde weg en gaat ook naar ACV. Rijan kiest zijn pad en gaat naar Achilles’94. Beide mannen bedankt voor de mooie jaren en veel succes bij jullie nieuwe uitdaging. Ik zal ze beiden volgen en eentje van heel dichtbij. Maar waar er jongens weggaan ontstaat er ook weer ruimte voor andere jongens om op te staan.  Ik zal met gepaste trots volgen hoe de jongens het in hun nieuwe teams het gaan doen. Ik heb er in elk geval veel vertrouwen in, want ik heb ze allemaal van dichtbij enorm zien groeien in hun ontwikkeling dit jaar.