Wedstrijdverslag v.v. LEO JO11-1 - s.v. Haulerwijk JO11-1

1e klasse 05

24 maart 2018 8:45

Scheidsrechter

Giovanni Lap

Vandaag was de dag om even wat dingen recht te zetten. Twee weken geleden een zwakke wedstrijd gespeeld en verloren. En tegen deze tegenstander voor de winterstop ook al een complete offday gehad. Als de wil er niet was om vandaag te winnen dan weet ik het ook niet meer. Dat de voortekenen goed waren was ook te merken in de voorafgaande week. Woensdagavond een partij op training gezien waarvan je als technische staf nog dagen van na kan genieten. Goed niveau en messcherp. Bij ons zat het vooraf wel goed. Ook de tegenstander was er op tijd klaar voor. Helaas hadden we nog iemand nodig op het veld die er nog niet was……… Voor de winsterstop ook al een paar keer gehad, die wedstrijden liepen niet zo goed af. Gelukkig hebben we weer een team gezien die zich ontwikkeld. Dit keer had het geen enkele invloed op ons en lieten wij ons niet van de wijs brengen. Toch was de eerste helft nog wel wat rommelig. We waren best aardig aan het voetballen, waren ook de betere partij. Maar tot echte kansen kwamen we niet vaak. Zelf gaven we wel dingen weg. Achterin gaven we een paar keer de ruimtes zo weg, waardoor de gevaarlijke aanvallers van Haulerwijk tot een paar goede schoten kwamen. Gelukkig hadden we vandaag een menselijke muur in de vorm van Fabian. Haulerwijk heeft voorin echt een paar zeer goede voetballers, maar keer op keer stuitten ze op ‘De tijger van Marsdijk’.  Dat een goede keeper beslissend kan zijn in een stand bewees de keeper van Haulerwijk. Met een compleet verkeerde uitgooi gaf hij Dirk een niet te missen kans. Dirk reageerde attent en maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje, 1-0 voor. Mooie ruststand, toch was het wel wat rommelig en zat er wat onnodige negativiteit in de ploeg. In de rust werden de koppies geleegd en werd de boel tactisch wat aangescherpt.

De tweede helft hebben we allen een ploeg gezien die we allemaal graag willen zien. Een niet te stoppen machine! Bijzonder knap! Sil viel geblesseerd uit en Levi is ook nog geblesseerd. Beiden zijn het hele seizoen toch sterkhouders van de ploeg. Maar vandaag zijn ook anderen opgestaan. Uitstekend gedaan mannen en bijzonder veel complimenten voor de tweede helft! Vlak na rust was het onze Thomas die de belangrijke 2-0 maakte. Thomas trainde de afgelopen twee week ook zeer gedreven. Dan is het ook prachtig voor hem als dat beloond wordt met een prima wedstrijd en een van zijn befaamde rommelgoaltjes mee kan pikken. 2-0 voorsprong vlak na rust is lekker voor het vertrouwen. Maar wat misschien nog belangrijker was is dat we vandaag een Fabian hebben gezien die werkelijk een wereldpot heeft gekeept. Dat geeft een ploeg wel veel vertrouwen. We gaven in de tweede helft niet veel weg, het stond allemaal beter, maar als Haulerwijk er dan door kwam had onze menselijke muur alles! Bij de tegenstander ontstond ook steeds meer wanhoop, bij hun kwamen er gaten op het middenveld. En tja dat is natuurlijk een kolfje naar de hand voor jongens als Rijan en Boaz die voetballend elke keer de spitsen goed in stelling konden brengen. Veel aanvallen in de tweede helft gezien, mooie combinaties. Gewoon goed voetbal. In minuut 41 hadden de prima spelende spitsen Thomas en Dirk een mooi moment samen. Thomas de assist en Dirk de goal. Zijn tweede treffer van de dag, netjes hoor. Eindstand 3-0.

Een hele goede overwinning! En uitstekende keeper! Maar jongens die vorige keer niet thuis gaven hebben vandaag perfect antwoord gegeven! Een groot compliment voor jullie allen, niemand uitgezonderd!!!Volgende week staat er (nog) geen wedstrijd op het programma, dat betekent dat we over twee week weer de ‘kunstwei’ in mogen. De kraker tegen ACV JO11-1. Met deze pot in het achterhoofd en hopelijk weer een volledig fitte selectie gaan we deze wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet!

Namens de verslaggever: Nanko