21 december 2013 11:00

Scheidsrechter

Hobie Huizer

Vandaag oefenen we (F1) tegen de E5

Rond half elf verzamelen we met de F1 op “Marsdiek”. Het weer is guur, stevig windje en wat motregen. Om meer weerstand op te doen, spelen we vandaag tegen de E5. De E5 bestaat uit grote sterke kerels die een mooi potje kunnen ballen. Een goede warming-up voor de wedstrijd is wel van belang.

De F1 bezig aan de warming-up.

De E5 speelt vandaag in het LEO “rood”, de scheidsrechter fluit de wedstrijd van start. De mannen van de F1 zijn scherp en jagen direct op de bal en met succes! Vanaf het middenveld spelen we de bal razend snel naar voren waar Tygo de bal voortrekt en Julian Sikkema de bal  met links……jaja! met links in de bovenhoek knalt en zo binnen 40 seconde de 1-0 op het scorebord zet, wat een droomstart. De heren zijn nog aan het genieten van de voorsprong als de E5 vanaf de aftrap gelijk druk zet en Robin (geleend van E3) met een droge knal de 1-1 binnenschiet.

De wedstrijd is helemaal open en beide teams voetballen om te winnen. Ondanks het gure weer is het leuk om te kijken voor het publiek. De F1 voetbalt met veel druk op het middenveld, de E5 moet alle zeilen bijzetten om de aanvallen af te slaan. Door mooi samenspel en snelheid over de vleugels, creëren we diverse kansen. De E5 breekt een paar keer snel uit, maar onze verdedigers geven niks weg. Zowel Daniel als Noud vechten voor iedere bal, het leeftijdsverschil van gemiddeld 2 jaar is niet terug te zien.

Marijn redt een paar keer op harde schoten van de mannen van de E5. Dyon en Julian Stoker komen in het veld, de druk op de E5 blijft. Thomas passed op rechts Julian Sikkema aan, die geeft gas en laat de verdediger achter zich. Met een scherpe voorzet brengt hij Tom zo in stelling dat die “alleen” maar tegen de bal hoeft aan te lopen en zo de 2-1 scoort. Een kwaliteit van Tom om op de goede plek te staan en altijd gedreven te zijn om een doelpunt te maken. De F1 gaat door en heeft kansen op het derde doelpunt. Een bal die terug komt van de keeper is weer een prooi voor Tom. Met de felheid die we kennen van Tom, knalt hij de 3-1 binnen. Zijn koppie straalt, nog een paar minuten tot de rust een schot van een meter of 15 op Marijn die hij normaal altijd pakt, gaat nu door de gladheid tussen de handen van Marijn door en net voor rust is het 3-2. Even opwarmen en ranja drinken.

In de 2e helft voetballen de E5 en de F1 sterk, het spel golft op en neer. We breken nog meerdere keren door, met voorzetten van de vleugels van Dyon, Thomas en Julian Stoker op onze spitsen die schoten lossen op het doel, maar vergeten te scoren.

Eén van de vele aanvallen in de 2e helft van de F1
.

Er wordt niet meer gescoord in de 2e helft, wij hebben als F1 vandaag weer veel ervaring op gedaan. Fysiek groeien we met de week, in de koppies van de heren van de F1 zit het wel goed. Jullie hebben echt weer een goede wedstrijd gespeeld. Nu op naar het voetballen bij “Kerstlicht” a.s. maandag, waar we de F2 en F1 gaan mixen en er zo een echte wedstrijd van maken.

Wat een plezier beleven jullie iedere wedstrijd weer.