Accommodatie

Onbekend

De oefenwedstrijd van F1 tegen E3 op “Marsdiek”

In het rood de E3 en in het LEO blauw de F1, helemaal klaar voor de oefenwedstrijd.

14 December staat de oefenwedstrijd tegen de E3 op het progamma.  Het tijdstip verandert nog in de loop van de ochtend van 11.00 uur naar 14.00 uur. Terwijl de E6 haar wedstrijd winnend afsluit 11-1 en hun penalty’s nemen spelen wij ons warm. Om wat meer weerstand op te doen, spelen we vandaag tegen de “de reuzen van de E3”, zoals de mannen van de F1 het zien. De scheidsrechter fluit en de E3 trapt af. De druk die wij normaal op het middenveld geven, krijgen we nu! De E3 zet flink aan en wij verdedigen met man en macht. Noud speelt de wedstrijd van zijn leven, wat een prachtige verdedigende acties van onze Noud. Het aanvallende middenveld van de F1 is vandaag druk met verdedigen. Marijn zal het druk krijgen, hij staat als een tijger op de doellijn en bokst de harde schoten uit zijn doel. Weer een schot, wat precies past tussen Marijn en de paal, 0-1 voor de E3.

De heren van de E3 zetten aan, schoten van links en rechts. Daniel en Noud vechten voor iedere meter in het strafschopgebied gesteund door Julian Sikkema en Tom, die ondanks zijn lichte postuur, zijn mannetje staat. Tygo en Thomas proberen wat aanvallen op te zetten, maar de benen van de spelers van de E3 zijn toch net wat langer als dat we gewend zijn. Onze vaste wissels dienen zich aan, Julian Stoker en Dyon komen erin. Verdedigen blijft de hoofdmoot voor de F1. De laatste man van de E3, Robin, komt op en haalt vernietigend uit, Marijn is kansloos 0-2. We spelen 25 minuten, de E-tijd dus. Gelukkig blaast de scheids voor de ranja. In de rust de complimenten voor het spel van de F1. We gaan proberen om meer druk op het middenveld te zetten om zo kansen te creëren.

De 2e helft trappen wij af, gelijk onderschept de voorhoede van de E3 de bal en gaan op Marijn af, die de bal van de schoen pakt en zo een kans te niet doet. Wij zijn wakker zo lijkt het, de E3 moet even wennen dat er meer druk is van de F1 op het middenveld. We spelen vooruit en gaan meer de duels aan. Julian Sikkema en Tygo gaan langs de lijn een paar keer de verdedigers van E3 voorbij en er komen wat voorzetten die gepakt worden door Christiaan, de doelman van de E3.

We spelen veel compacter dan in de 1ste helft, met iets meer ruimte tussen Marijn en Noud. De mannen van de E3 breken snel uit en scoren de 0-3. Wij trappen af en gaan gelijk in de aanval. Julian Sikkema haalt de achterlijn en trekt voor, maar weer is het Chris die de bal pakt. Julian Stoker en Dyon spelen fysiek sterk op het middenveld en veroveren diverse ballen. Julian Stoker draait weg bij 2 verdedigers en haalt  van 16 meter verwoestend uit met zijn linkerbeen…..de armen van de coach gaan de lucht in, het schot laat de paal trillen, helaas!! Nu krijgen wij toch ook wat kansen, mooie schoten van Dyon, Julian Sikkema en Daniel gaan richting Christiaan, die sterk staat de kiepen vandaag.

Door ons aanvallende spel krijgt de E3 wat meer ruimte achter onze verdediging, waar Marijn diverse malen voortreffelijk uit zijn doel komt. Dan weet de E3 toch de 0-4 binnen te schieten. Een reeks van hoekschoppen voor de E3, die eindigen op de vuisten van Marijn, die keer op keer zijn doel uitkomt en de bal weg stompt. Julian Sikkema breekt nog een paar keer door op rechts en ook voor ons zijn er een paar hoekschoppen, die Tom en Julian Stoker nemen. Laatstgenoemde haalt nu met rechts nog maar eens uit, maar weer is Christiaan heer en meester. Een snelle uittrap van hem en de broer van Thomas (F1), Nils(E3), scoort de 0-5 en dat is ook de eindstand van een zeer leerzame wedstrijd voor de mannen van de F1. Een leuke en sportieve wedstrijd voor de spelers en het publiek.