Wedstrijdverslag Achilles 1894 JO11-1 - v.v. LEO (Loon) JO11-1

1e klasse 05

10 februari 2018 9:30

Opstelling LEO (Loon) JO11-1

Zo we mogen weer!

Na de zaalcompetitie, waar we absoluut ook tevreden over mogen zijn en de beruchte sneeuwoefenwedstrijd van vorige week, stond vandaag weer het echte werk op ons te wachten. En hoe mooi is het om dan meteen met de wijkderby tegen Achilles te beginnen. In de aanloop voor het startsignaal waren er al heel wat hordes die eerst genomen moesten worden. Aan onze kant kon Levi helaas door een ziekte niet meedoen en Rijan was de dagen ervoor ook ziek thuis, maar kon gelukkig wel beginnen. Aan hun kant was het al moeilijk schijnbaar om een scheids te vinden en zo kan het zijn dat er een toevallige aanwezige op het sportpark zijn debuut wedstrijd mag fluiten. In dit verslag geen woorden verder over de scheidsrechter, maar het zou kunnen zijn dat deze prille carrière meteen een einde zal vinden.

Een eerste helft was er eentje die we vaker hebben gespeeld dit seizoen. Goed voetbal, maar elke keer te onrustig in de eindfase. Kansenverhouding denk ik al zo’n 8-0 . Uiteindelijke ruststand 0-0. Keer op keer werd het goede voetbal niet verzilverd door de bal tegen de touwen de jagen. En ook ere wie ere toekomt de keeper van onze wijkgenoot heeft echt fantastisch gekeept en elke bal er uit geronseld. Een voedingsbodem in de rust dus voor frustraties. Hoe kan het toch, zoveel beter en 0-0. Je zal hem toch een keer tegen krijgen en dan zelfs verliezen. Het zal toch niet…. Gelukkig kon de technische staf de mannen overtuigen dat we gewoon zo door moesten gaan en dan komen die goals vanzelf. Dan de tweede helft. Dat voetbal een raar spelletje is wordt toch eigenlijk elke keer weer bewezen. Absoluut een goede twee helft, maar echt wel minder dan de eerste helft. Maar nu wel met een mooi eindresultaat. Vlak na rust was er zelfs een hachelijk moment waar we zo op achterstand hadden kunnen komen. Maar Fabian pareerde die bal uitstekend. Prachtige aanvallen elke keer en niet scoren en dan juist op een heel lelijke manier wel tot scoren komen. Minuut 29 kam de verlossing. Een voorzet van Sil die de keeper van Achilles niet goed verwerkt waardoor de bal zo doorschiet naar Daan en die kan hem zo in het lege goal werken. Een verlossende goal voor de ploeg en zeker ook persoonlijk voor de maker van de treffer. Na de goal heeft Daan zich knap hersteld na de ongelukkige minuten daarvoor. Heel knap! Toch was het af en toe billen knijpen en konden we niet doordrukken en ook Achilles kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Oscar speelde echter als een ware veldkapitein. Elk duel achterin won hij en zelfs geen muisje kwam erdoor! In de 38 ste minuut kwam een hele fijne de 0-2. Gemaakt door Thomas die na een goede aanval zijn goaltje weer eens meepakte. In minuut 41 was er de definitieve beslissing. Dirk liet even persoonlijk zien dat scoren ook een kwaliteit is. Dirk toch wat moeizaam lopend door het veld, nog wat last van pijntjes. Hij weet als geen ander dat je dan andere keuzes moet maken. Dus ipv van doorlopen naar de goal gewoon lekker op tijd de bal gewoon binnen leggen. Keurig weer Dirk! Eindstand dus 0-3! Fabian lekker beginnend met de nul, in de warming-up was al te merken dat hij messcherp was en die lijn heeft hij in de wedstrijd doorgetrokken. Ook nog een complimenten aan Rijan, ondanks ziekte afgelopen dagen de motor van het team weer geweest. Heersend op het veld en strooiend met passjes. Op het einde een welverdiende wisselbeurt!

Al met al een moeizaam tot stand gekomen overwinning. De komende weken gaan we proberen het verschil in kwaliteit met de tegenstander wat sneller in de stand tot uiting te laten komen. Toch kunnen we met zijn allen trots zijn op elkaar! We hebben geen voeding gegeven aan wanhoop en frustraties en zijn gewoon doorgegaan en uiteindelijk de punten binnen gehaald. Dus direct beginnen met 3 puntjes dat geeft vertrouwen voor de komende tegenstander. We moeten dan aantreden tegen de Rolder Boys, Tegenstander die we al vaak zijn tegengekomen, een goede ploeg waar we het altijd lastig meehebben. Maar nu eerst gaan we met zijn allen genieten van een teamuitje! We gaan nog even met zijn allen lol maken in de Huttenheugte om daar te zwemmen! Of toch bowlen…………..

Namens de verslaggever: Nanko