Accommodatie

Onbekend

De dag dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen.

Al vroeg heel vroeg moesten we aanwezig zijn op Sportpark Marsdiek. Op het afgesproken tijdstip  was de kleedkamer nog niet op volle oorlogssterkte. Druppelender wijs kwamen de toppers toch enigszins op tijd binnen. Één iemand had echter totaal geen last van de vroegte. Er zijn buurtbewoners die ochtend wakker geworden door het enthousiaste vertrouwen van onze hoofdpiet Patrick. Met mijnwerkershelm had hij in alle vroegte het veld al klaargezet. Maar goed voor een ander aantal was het best vroeg vanochtend. Je kunt daarvan balen, maar je kunt ook denken je zou maar uit Oosterwolde moeten komen en er ook zo vroeg moeten zijn…….

De trainingsweek hiervoor was een andere, dan alle andere. Een maandagtraining met hardlopen en terugkijken van de wedstrijd, een woensdag ‘pleziertraining’ zonder de hoofdpiet, en de 4x4 avond op vrijdag. Deze verfrissing was gewoon te merken in de kleedkamer. Naast onze ranke lijven was de kleedkamer gevuld met vertrouwen. Hier was een ploeg in voorbereiding die het publiek ging vermaken vandaag. Ook in de warming-up was het te zien, ondanks het gladde veld. Niemand anders had namelijk bedacht om op dit tijdstip van de dag een wedstrijd te voetballen, heel gek. Wij waren de eerste. Maar hoe dan ook, het veld was glad maar de bal ging met uiterste precisie van voet naar voet. Net wakker geworden toeschouwers waanden zich heel even in Camp Nou. Eigenlijk kon het vandaag niet fout gaan.

De eerste helft was een memorabele helft en deed denken aan de eerste bekerwedstrijden waar we ook voetbal van een andere planeet hebben  laten zien. Vandaag verliep gewoon alles zoals het moet gaan. In de 3de minuut was de openingstreffer door Rijan al aangetekend. Daarna volgde in rap tempo de volgende goals. Minuut 4 Dirk 2-0, Minuut 7 Daan 3-0, Minuut 8 Levi 4-0. Ja dat is even lekker beginnen. 8 minuten spelen en dan al met 4-0 voorstaan. Ja dan speel je een gewonnen wedstrijd. En als je dan bedenkt dat minuut 11 ook al de 5-0 binnen gelegd door Dirk is het feest compleet. En omdat het Sinterklaastijd is en we toch een ruime marge hadden gaven nog een goaltje weg  en was de stand 5-1. Voor rust was het nog even tijd voor Thomas. In zijn eerste balcontact maakte hij al de 6-1 en even later prikte hij ook de 7-1 erin. 7-1 ruststand en was het geflatteerd. Absoluut niet, want naast de doelpunten hebben we mogen genieten van talloze mooie aanvallen. Zaalvoetbal aanvallen op een glad veld. De bal ging heel erg makkelijk vandaag van voet tot voet en werkelijk iedereen zat goed in de wedstrijd.

In de rust was het moeilijk voor spelers en trainers om niet al de polonaise in te zetten. Maar oh wat waren we met zijn allen blij en trots op de eerste helft die we op de mat hadden gelegd. Nieuwe doelen werden geformuleerd, maar iedereen die zelf ook gevoetbald heeft weet hoe moeilijk het is om na een echt uitstekende helft een net zo goede tweede helft op de mat te leggen. Maar de tweede helft was ook een goede uiteindelijk, na een even weer op toerende moeten komende LEO machine. Dit duurde ongeveer 5 minuten en toen gingen we weer als de brandweer. Minuut 31 maakte Daan de 8-1 en 4 minuten later maakte hij Daan zijn dubbelklapper compleet door ook de 9-1 te maken. In de 39ste minuut volgde de meest gewilde treffer , de 10-1 van Levi. BAM lekker hoor de dubbele cijfers waren behaald! Persoonlijk vond Levi dat dit nog niet genoeg was. Twee doelpunten, 11-1 en 12-1, kwamen er nog achteraan van Levi. Een heuse hattrick als kers op de taart!  In de ener laatste minuut hebben we het leed van onze gasten nog een keer verlicht en nog een doelpuntje voor hun gegund. Eindstand 12-2

Wat een heerlijke pot vandaag! Als alles klopt hebben we gewoon heel goede ploeg! Helaas hebben we dit niveau niet elke keer gehaald. Maar goed een fantastische prestatie van onze mannen.  De verslaggever is bij het schrijven van dit verslag nog duizelig van de talloze aanvallen die hij voor zijn ogen voorbij heeft zien komen, hij weet niet helemaal meer hoe elke goal is gegaan. Maar voor de statistieken nog het volgende rijtje: Levi 4x, Daan 3x, Dirk 2x , Thomas 2x en Rijan 1x. Nu namen noemen is ook eigenlijk belachelijk! Echt iedereen speelde een uitstekende pot! Toch blijft de verslaggever een eigenwijs mannetje en doet hij het toch! De volgers van deze gouden generatie van LEO zal ongetwijfeld weten welke naam het verdiend vandaag om nog even extra te noemen. Thomas speelde vandaag echt een uitstekende pot! De laatste wedstrijden had hij het niet altijd even makkelijk, maar deze vandaag was er eentje om te bewaren in het  boek van topmomenten!. Goed gedaan jongen en zet deze lijn voort!

En alsof de wedstrijd nog niet voor genoeg feestvreugde had gezorgd had onze hoofdpiet de sleutel van de kleedkamer verloren. Tijdens het tweede bedrijf had Sinterklaas onze kleedkamer bezocht en gevuld met pepernoten, pakjes en drinken. Wat een geweldige leuk gebaar van de hoofdpiet en Sinterklaas! Hulde!!

Nu na het schrijven van het verslag weet ik weer dat het veel leuker is om een stukje te schrijven na een gewonnen wedstrijd. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd tegen Zuidlaren. In principe spelen we nergens meer om, maar het zou toch wel heel lekker zijn om deze dag een goed vervolg te geven en op een goede wijze de najaarscompetitie te eindigen.

Namens de verslaggever: Nanko