Onder 11, JO11-1, 1e klasse 09

18 november 2017 8:45

Scheidsrechter

David Kloet

Na de zeperd van vorige week was het vandaag weer nieuwe ronde nieuwe kansen. Maandag was de zaterdag al verwerkt in een heuse ‘straftraining’. Wat het resultaat ook van deze wedstrijd zou zijn , na deze wedstrijd moesten we in elk geval met opgeheven hoofd  de rest van het weekend rondlopen. Maar  voordat we überhaupt vandaag konden voetballen zijn er heel wat zweetdruppels gevallen en draaide  de telefoon overuren op vrijdag. Twee blessure gevallen van sterkhouders Boaz en Levi. Zij zouden niet mee kunnen doen, balen voor hun en voor het team. Dirk is weliswaar goed op de weg terug, maar is nog niet volledig in zijn kracht. We kwamen simpelweg gewoon mankracht te kort deze zaterdag. Dus was het voor ons niets anders dan flink in beraad gaan en kijken waar we een speler vandaan konden halen. Gelukkig was Rens bereid om met ons mee te doen, bedankt daarvoor nog!

Hoe dan ook met een ietwat gehavende selectie hadden we toch wel het vertrouwen dat we deze wedstrijd tot een goed einde zouden weten te brengen. De wedstrijd begon eigenlijk vrij saai, een schaakwedstrijd zonder al te veel kansen. Toch in een spaarzame kans maakten zij de 0-1. Jammer, maar genoeg tijd om de boel recht te zetten. In een tegenaanval maakten wij de 1-1. Thomas was heel attent en kwam op tijd naar binnen om de aanval van de rechterkant af te ronden. Het duveltje uit het doosje was er weer. Ruststand 1-1. Eigenlijk een vrij saaie eerste helft met weinig kansen. Wel met veel beter voetbal dan vorige week. Beide teams stonden gewoon goed op het veld met weinig krachtsverschil. Weinig kansen dus voor en tegen en veel schaakvoetbal.

De tweede helft had een heel ander gezicht. Qua resultaat minder. Qua inzet, strijd en passie  een prima helft. We begonnen goed de tweede helft. Maar knullig balverlies op het middenveld leverde uiteindelijk de tegengoal weer op, 1-2. Sinterklaas is weer in het land gekomen vandaag en geheel vanuit dat oogpunt gaf de scheidsrechter nog een cadeautje. Helaas waren wij niet de ontvangende partij, maar was dat de tegenstander. Een cadeautje in de vorm van een penalty voor FC Assen. De tegenstander faalde niet vanaf de stip en maakte de 1-3. Mentaal zware momenten voor onze ploeg. Toch en daar verdienen de jongens echt een groot compliment voor. Ze hebben gewerkt, gezwoegd, gezweet om de wedstrijd nog om te buigen. Zeker kwamen er meer kansen. Ook de bal gaf weer eens een kusje op het aluminium van de tegenstander. Al met al kwamen we niet verder en stond de uitslag al op het bord, een 1-3 verlies.

Toch voelde dit verlies als een ander verlies als vorige week. Verliezen met opgeheven hoofd is een mooie omschrijving voor vandaag! We hebben er alles aan gedaan. Deze hele najaarscompetitie zit het wat resultaat gewoon tegen. Als er een stand zou bestaan op basis van veldspel en gecreëerde  kansen dan hadden we veel hoger gestaan.

Volgende week moeten we weer proberen de 3 punten te halen. Deze competitie zal dan wel heel snel als een nachtkaars doven. De tegenstander van volgende week is de Rolder Boys. Wil de verslaggever nog een fijn schooljaar hebben is het wel lekker dat de 3 punten gehaald worden. En ook niet onbelangrijk een verslag schrijven na een overwinning is ook gewoon leuker!

Namens de verslaggever: Nanko