Onbekend (afstandschot)

Vrouwen, VR1, 5e klasse F

14 oktober 2017 14:30

Opstelling LEO (Loon) VR1

Het is weer zover: het is zaterdag! Voor ons betekende dat de uitwedstrijd tegen de buren, BSVV! In de aanloop naar deze wedstrijd hadden we helaas al flink wat tegenslagen gehad. Op maandag viel Marlon Bloemsma geblesseerd uit op de training en scrimmagekoningin Jeannet Osazee-Aardema moest zich op de wedstrijddag afmelden omdat ze aan het infuus in het WZA lag. Voor beide dames: Beterschap!

Terug naar de orde van de dag: begon om 14.30 uur en onder aanvoering van gelegenheidscaptain Rianne Roggema begonnen onze 11 kanjers aan de strijd. Beide teams begonnen de wedstrijd behoorlijk pittig en een harde, hoge bal vanaf rechts die er (met wat geluk) mooi in vloog zette ons in de 10e minuut al op een 0-1 achterstand.
We kennen allemaal wel de gouden regel inkakken = bijpakken dus de knop ging om bij de dames van VV Leo en vijf minuten later maakte Rachel van der Schee, na een voorzet van Geke BK, de gelijkmaker. Na deze goal kregen we wat meer grip op de wedstrijd waardoor Rianne Roggema, na een voorzet van Larisa Visser, ons op een 1-2 voorsprong kon schieten. Zoals je wel vaker hoort zit het venijn hem in de staart, vlak voor de rust was het dan ook Gina van der Kaap die met een schitterend schot (met links!) de ruststand bepaalde op 1-3 in ons voordeel.

Na wat Frankiaanse coaching met behulp van zijn nieuwe speelgoed (lees: een mooie poster met rondjes voor het visueel maken. Er schijnen zelfs driehoekjes te zijn maar die hebben we nooit gezien…) werden we geïnstrueerd voor de komende 45 minuten. Na de ranja waren beide teams een beetje zoekende naar het spel wat ze de eerste helft wel op de mat konden leggen. De duels bleven onverminderd pittig maar op een handjevol kansen aan beide kanten na was de tweede helft een stuk minder spectaculair als de eerste helft. Er werd dan ook niet meer gescoord dus de eindstand was gelijk aan de stand bij rust: 1-3 winst!

We hebben met z'n allen gestreden en de drie puntjes gaan weer mooi mee naar Loon! Komende woensdag staat er nog een oefenwedstrijd op het programma maar de komende twee zaterdagen hebben onze beentjes even rust. Op zaterdag 4 november gaan we proberen onze zegereeks voort te zetten in Groningen bij de dames van Groen Geel!