Onder 11, JO11-1, 1e klasse 09

4 november 2017 8:45

Scheidsrechter

Stan Bos

Hieronder het wedstrijdverslag inclusief mooie foto's van de wedstrijd tegen vv Actief JO11-1!!

Deze zaterdag begon voor ons al vroeg actief. 8.00 uur aanwezig in de kleedkamer, omkleden, een actieve warming-up daarna. In de warming-up waren sommige spieren nog niet op standje actief. Dirk kon toch niet meedoen vandaag, te veel last. Jammer, maar je bent op de goede weg. Het moment dat we weer kunnen genieten van je power en doelgerichtheid komt steeds dichterbij. Lastig was dat Oscar erg veel last had. Tja en dan komt de twijfel, wel of niet starten. Opstelling omgooien of met een simpele omzetting toch proberen. Oscar stond namelijk op een cruciale positie als centrale verdediger. Fysieke kwetsbaarheid op die positie is lastig. Soms zijn beslissingen waar je niet lang over nadenkt, gouden beslissingen. We besloten een positiewisseling in het teruglopen naar de kleedkamer om het wedstrijdshirt aan te trekken. Sil als centrale verdediger en Oscar als rechtsback, dit bleek achteraf de sleutel van een prima wedstrijd. We begonnen weer met uitstekend voetbal. Aanval op aanval legden we weer op het kort geschoren pupillenveld. Erg ijverig en actief waren we overal te vinden. Vanaf de zijlijn was er ook bewondering over ons spel van het publiek van de tegenstander. En ja hoor hij kan weer geheel in de lijn van het seizoen, als je zelf de kansen niet maakt valt die aan de andere kant. Na een klein slippertje in onze opbouw kwam de bal bij een speler van Actief en die deed op deze vroege zaterdagochtend maar eens een onvervalst zondagsschot. En zo lag de 0-1 achter Fabian binnen. Ja hoor het was weer zo ver. Hoe dan ook we bleven weer uitstekend veldspel ten toon spreiden. Na een corner, wat toch ook echt een wapen van ons is. Daan heeft een voorzet a la van ’t Schip, met een prachtige curve er in. De oudere lezers onder ons zullen dit meteen herkennen. Voor de jongere lezers, ja de trainer van PEC Zwolle heeft vroeger gevoetbald, zoek maar eens op op jullie geliefde youtube. Nu dus ook weer een prachtige trap waar de tegenstander maar half raad mee wist. Ze probeerden de bal weg te werken, maar de actieve Oscar stond al klaar om de bal in ontvangst te mogen nemen. Met een droge schuiver legt hij de belangrijke 1-1 binnen. Ook al weer zijn vijfde treffer dit seizoen, uitstekend als verdediger. Dus weer een prima eerste helft al met al. Maar goed LEO JO11-1 zou LEO JO11-1 niet zijn als we ons veldspel niet in de tussenstand zouden terug zien. Tussenstand 1-1. In de rust was er geen paniek bij de mannen, ze hadden gewoon veel vertrouwen dat we dit klusje wel zouden klaren. Het veldspel was immers weer prima. Maar in de tweede helft ging het weer zoals vaker dit seizoen. Prima veldspel maar dan niet tot doelpunten komen. Zonde. En ja als die bevrijdende goal dan uitblijft sluipt er toch spanning in de ploeg. En niet alleen bij spelers…………vult u verder zelf maar in. Het was lang wachten zelfs tot minuut 46, maar uiteindelijk viel de bevrijdende goal toch nog. Het was topscorer Levi die snoeihard de bal tegen de touwen legde. Alle frustraties van gemiste kansen zaten in dat schot. Heerlijk wat een poeier! En wat een moment! Levi tekende al weer voor zijn 10de treffer dit seizoen. In de laatste minuut was er weer iemand die wat frustraties van wat gemiste kansen kwijt moest. Rijan maakte de 3-1 na een prima actie en dito schot. Binnen de LEO burelen stond Rijan nooit bekend om zijn scorend vermogen, maar die heeft inmiddels ook zijn zevende binnen getikt en nu als middenvelder en niet als aanvaller. Als we alle kansen zouden verzilveren dit seizoen zullen alle persoonlijke records qua doelpunten aan diggelen worden geschoten. Dus veldspel is gewoon dikke prima van dit team! Naast het aanvallende gedeelte wil ik ook nog twee namen noemen in ons verdedigende gedeelte. Fabian heeft prima gekeept vandaag! Goede keuzes gemaakt tussen opbouwen en een lange bal, daardoor konden de veldspelers vandaag zo makkelijk voetballen, omdat onze nummer één goede keuzes maakte. Ook pakte hij op 2-1 in de tweede helft echt een uitstekende bal. Klasse keeperswerk! In het begin had ik het over een omzetting in het elftal die de sleutel was in deze wedstrijd. De man of the match was absoluut Sil! Wat een klasse pot heeft die gespeeld! Verdedigend geen fout gemaakt, sterk in de opbouw, met zijn power en loopvermogen sterk het middenveld inkomend, juiste keuzes tussen actie maken en passen. Dit is een enorme lofzang, maar dat heeft hij ook echt verdiend! Te meer omdat hij eigenlijk niet op die positie zou starten en centrale verdediger niet zijn meest geliefde positie is. Uit het publiek hoorden we geluiden als: dit was de beste wedstrijd dit seizoen. We speelden inderdaad goed en hebben het publiek vermaakt, maar bij deze een belofte aan het publiek: onze beste wedstrijd moet nog komen. Maar goed naast het goede gevoel en de complimenten is het ook gewoon lekker dat we weer drie punten hebben mogen bijschrijven. En dat we gewoon na die ongelukkige start van de competitie weer staan in het linkerrijtje. Volgende week gaan we met zijn allen er voor om deze keer SV Haulerwijk aan onze zegekar te binden!

Namens de verslaggever: Nanko