Wedstrijdverslag ST Rolderboys JO11-1 - v.v. LEO JO11-1

...
38'

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 09

25 november 2017 10:15

Deze streekderby was een strijd der middenmoters. Beide teams hebben deze competitie niet veel meer te winnen en ook niet veel meer te verliezen. Prestige stond er wel op het spel. In de aanloop naar deze wedstrijd is ondergetekende al flink in psychologische strijd geweest met de tegenstander. De vraag was dan ook vooraf zou de leraar zich ziek moeten melden maandag of zou er een aantal lege plekken op school zijn. We moesten vandaag wel weer aantreden helaas zonder Boaz, die nog herstellende is van een hersenschudding. Voor de wedstrijd was er nog een respectvol moment in de vorm van een minuut stilte.

We begonnen eigenlijk heel erg sterk de eerste helft. Een constante druk op de helft van Rolder Boys. Tot heel veel kansen kwamen we echter niet. De bal was eigenlijk de hele tijd op de helft van de tegenstander. En de spaarzame kansen, waaronder een 1-op-1 kans, konden we maar niet verzilveren. Zij kwamen er ook wel een aantal keer uit met wat counters, maar ook niet veel kansen. Het spelbeeld veranderde wel iets gedurende de tweede helft en werd wat gelijk opgaand. De neutrale toeschouwer was de eerste helft niet de winnaar. 0-0 ruststand met eigenlijk weinig kansen aan beide kanten.

In de rust werden de koppies leeggemaakt. We kwamen weer sterk de startblokken uit. In het begin van deze najaarscompetitie was dat elke keer het euvel, nu gaat dit de laatste wedstrijden veel beter. Maar deze helft mag vooral de naam hebben ‘de comeback van Dirk’. Vrij snel in de tweede helft mocht hij afronden na een een-tweetje met Sil op zeer fraaie wijze. Snoekduik kopdoelpunten staan bekend in de voetbalanalen als een Bep Bakhuys of herinnerd u zich nog een ene Van Persie toen we erop een groot toernooi nog bij waren. Inmiddels denk ik dat ‘de Van Rooijen’ aan dit rijtje toegevoegd kan worden. Schitterende kopgoal. Ook in de fase erna zag het er goed uit bij ons. Toch na een spaarzame counter een gebrek aan scherpte bij ons. 1-1, de gelijkmaker.  En dus weer opnieuw op jacht naar de voorsprong. Dat duurde niet lang. Een handsbal van de tegenstander zorgde voor een vrije trap wat eigenlijk een penalty had moeten zijn.  Maar onze Dirk ging achter de bal staan en jaagde hem tegen de touwen. 2-1 voor. Helaas was dit niet de eindstand. De 2-2 en dus de gelijkmaker gaven we op een presenteerblaadje weg, een geheel onnodige tegengoal. In de eindfase van de wedstrijd kwamen we niet tot noemenswaardige kansen, als er al momenten in aantocht kwamen  werden die ruw uitgeschakeld door de Rolder Boys.

Eindstand dus 2-2 en tja moet ja dan blij zijn of teleurgesteld… Ja tuurlijk waren we beter als de tegenstander, maar als we onszelf goed in de spiegel kijken kunnen we ook niet anders dan concluderen dat we te weinig kansen hebben gecreëerd en toch weer een goal hebben weggegeven. Deze hele najaarscompetie is eigenlijk samen te vatten in net niet en ook dus deze wedstrijd.

Wat wel heel erg mooi was dat we weer een ouderwetse Dirk hebben gezien. Naast twee goals, ook goede aannames, aanspeelpunt voorin zijn, goed kaatsen, lekker rommelwerk. Mooi om te zien en hopen dat hij deze lijn weer kan doorzetten. Naast Dirk verdiend ook de achterhoede met Sil, Oscar en Levi een compliment. Speelden gedrieën erg sterk en gaven weinig weg. Goed gedaan jongens!

Ook prettig is dat er geen lege plekken voor of in de klas zijn op de school in Rolde komende maandag. Nog twee wedstrijden en dan zit de najaarscompetitie er al weer op. We gaan proberen deze competitie mooi af te sluiten met twee wedstrijdjes!

Namens de verslaggever: Nanko